Ridley Scott

Ridley Scott
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :30.11.1937
Doğum Yeri:Durham

İngiliz senarist, yapımcı ve yönetmen.

Öğrenimini çeşitli sanat okullarında sürdürüp International Film School da master yapmıştır. BBC'nin popüler dizilerinden Doctor Who (1963)'nun yapımında çalışmıştır. Body Of Lies, A Good Year, Kingdom Of Heaven (2005), Hanniball (2001), Gladyatör (2000), Alien (1979), Black Hawk Down (2001), Efsane (1985), Thelma ve Louise (1991) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Gladiator 2
2021 Queen & Country
2020 The Last Duel
2019 Hennessy X.O: The Seven Worlds (Kısa Video)
2019 The Journey (Kısa Film)
2017 Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (Kısa Film)
2017 Dünyanın Bütün Parası
2017 Yaratık: Covenant
2015 Marslı
2014 Exodus: Tanrılar ve Krallar
2013 Danışman
2012 Prometheus
2010 Thunder Perfect Mind (Kısa Film)
2010 Robin Hood
2008 Yalanlar Üstüne
2007 Amerikan Gangsteri
2006 İyi Bir Yıl
2005 All the Invisible Children
2005 Cennetin Krallığı
2003 Üç Kâğıtçılar
2001 Kara Şahin Düştü
2001 Hannibal
2000 Gladyatör
1997 Jane'in Zaferi
1996 Dostluk Denizi
1993 The King of Ads, Part 2 (Belgesel)
1992 1492, Christophe Colomb
1991 The King of Ads (Belgesel)
1991 Thelma ve Louise
1990 Chanel No. 5: La Star (Kısa Video)
1989 Kara Yağmur
1987 Someone to Watch Over Me
1986 Chanel No. 5: Monuments (Kısa Video)
1985 Efsane
1984 Apple Mac: 1984 (Kısa Video)
1982 Chanel No. 5: L'invitation au rêve/Le jardin (Kısa Video)
1982 Roxy Music: Avalon (Kısa Video)
1982 Ölüm Takibi
1979 Chanel No. 5: The Swimming Pool (Kısa Video)
1979 Yaratık
1977 Düellocular
1973 Hovis: Boy on the Bike (Kısa Video)
1965 Boy and Bicycle (Kısa Film)

Televizyon

2020 Raised by Wolves
2013 The Vatican (TV Filmi)
1969 The Troubleshooters
1967 The Informer
1967 Half Hour Story
1967 Adam Adamant Lives!
1966 Thirty-Minute Theatre
1965 Z Cars

Yapımcı

2021 David
2021 Emma's War
2021 Gladiator 2
2021 Potsdamer Platz
2021 Tranquility Base
2021 War Party
2021 Empire of the Summer Moon
2020 The Last Duel
2020 Death on the Nile
2020 Naked Singularity
2020 The Donut King (Belgesel)
2019 Earthquake Bird
2019 Jungleland
2019 The Last Vermeer
2019 Sonra
2018 American Woman
2018 Aşkın Algoritmasi
2017 Dünyanın Bütün Parası
2017 Mark Felt: Beyaz Saray'a Yıkım Getiren Adam
2017 Phoenix'te Unutulan
2017 Doğu Ekspresinde Cinayet
2017 Yaratık: Covenant
2017 Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2017 Yenilik Tutkusu
2017 Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives (Belgesel)
2016 The Martian VR Experience (Kısa Film)
2016 Morgan
2016 Mindhorn
2016 India in a Day (Belgesel)
2015 Zero (Kısa Film)
2015 Doğruyu Söyle
2015 44. Çocuk
2015 Marslı
2015 Equals
2014 1.24.14 (Kısa Film)
2014 Exodus: Tanrılar ve Krallar
2014 Get Santa
2014 Uyuyana Kadar
2014 Annabel's: A String of Naked Lightbulbs (Belgesel)
2014 Italy in a Day (Belgesel)
2013 Kardeşim İçin
2013 Danışman
2013 Gizli Oyun
2013 Lanetli Kan
2013 Büyük Tuzak
2013 Killing Kennedy (Belgesel)
2013 Springsteen & I (Belgesel)
2012 The Peter Weyland Files: TED Conference, 2023 (Kısa Film)
2012 The Polar Bears (Kısa Film)
2012 Ghost Recon: Alpha (Kısa Film)
2012 Loom (Kısa Film)
2012 Prometheus
2012 Japan in a Day (Belgesel)
2012 Britain in a Day (Belgesel)
2011 Gri Kurt
2011 Life in a Day (Belgesel)
2010 Robin Hood
2010 A-Takımı
2010 Cyrus
2010 Welcome to the Rileys
2009 Gammaz Yürek
2009 Cracks
2008 Yalanlar Üstüne
2007 Amerikan Gangsteri
2007 Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti
2006 İyi Bir Yıl
2006 Tristan + Isolde
2005 Yerinde Olsam
2005 Cennetin Krallığı
2003 Üç Kâğıtçılar
2002 Ticker (Kısa Film)
2002 Beat the Devil (Kısa Film)
2002 Hostage (Kısa Film)
2001 Kara Şahin Düştü
2001 Hannibal
2000 Where the Money Is
2000 Gladyatör
1998 Clay Pigeons
1997 Jane'in Zaferi
1996 Dostluk Denizi
1994 The Browning Version
1994 Haylaz Maymun
1992 1492, Christophe Colomb
1991 Thelma ve Louise
1990 Chanel No. 5: La Star (Kısa Film)
1987 Someone to Watch Over Me
1986 Chanel No. 5: Monuments (Kısa Film)
1982 Chanel No. 5: L'invitation au rêve/Le jardin (Kısa Film)
1982 Ölüm Takibi
1979 Chanel No. 5: The Swimming Pool (Kısa Film)
1971 RHM Mother's Pride Supermarket Raid 87670 (Kısa Film)
1965 Boy and Bicycle (Kısa Film)

Televizyon

2021 Blade Runner: Black Lotus
2021 The Cartel
2020 Raised by Wolves
2020 Pompeii
2019 The Terror
2019 Strange Angel
2019 The Good Fight
2019 The Passage
2019 A Christmas Carol (Mini Dizi)
2019 Salgın (Mini Dizi)
2018 The Man in the High Castle
2017 Jean-Claude Van Johnson
2017 Taboo
2016 BrainDead
2016 The Good Wife
2016 Mercy Street
2016 Killing Reagan (TV Filmi)
2015 Killing Jesus (TV Filmi)
2014 Halo: Nightfall
2014 Galyntine (TV Filmi)
2014 Klondike (Mini Dizi)
2013 The Vatican (TV Filmi)
2013 Killing Kennedy (TV Filmi)
2013 Killing Lincoln (TV Filmi)
2013 Crimes of the Century (Mini Belgesel)
2012 Call of Duty ELITE: Friday Night Fights
2012 Prophets of Science Fiction (Belgesel)
2012 Labyrinth (Mini Dizi)
2012 World Without End (Mini Dizi)
2012 Coma (Mini Dizi)
2011 Gettysburg (Belgesel TV Filmi)
2010 Numb3rs
2010 Nomads (TV Filmi)
2010 The Real Robin Hood (Belgesel TV Filmi)
2010 The Pillars of the Earth (Mini Dizi)
2009 Into the Storm (TV Filmi)
2008 The Andromeda Strain (Mini Dizi)
2007 Law Dogs (TV Filmi)
2007 The Company (Mini Dizi)
2006 Orpheus (TV Filmi)
2002 AFP: American Fighter Pilot
2002 The Gathering Storm (TV Filmi)
2000 The Last Debate (TV Filmi)
1999 The Hunger
1999 RKO 281 (TV Filmi)
1993 Elephant (Kısa Film)

Senaryo

2017 Alien: Covenant - Phobos (Kısa Video)
2017 Alien: Covenant - Prologue: The Crossing (Kısa Film)
2017 Alien: Covenant - Prologue: Last Supper (Kısa Film)
1965 Boy and Bicycle (Kısa Film)

Oyuncu

1969 One of the Missing (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Ridley Scott Fotoğrafları

Ridley Scott Fotoğrafları Ridley Scott Fotoğrafları Ridley Scott Fotoğrafları Ridley Scott Fotoğrafları Ridley Scott Fotoğrafları