Riz Ahmed

Riz Ahmed
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.12.1982
Doğum Yeri:Wembley

Pakistan asıllı İngiliz aktör ve rapçi.

Asıl adı Rizwan Ahmed'dir. Sahnede Riz MC, oyunculukta ise Riz Ahmed isimlerini kullanmaktadır. 2006 yapımı The Road to Guantanamo adlı belgesel-drama filminde Guantanamo'ya götürülmüş Shafiq Rasul rolüyle tanınmıştır. Bu rolünün ardından rol aldığı Dört Aslan (Four Lions), Zoraki Radikal (The Reluctant Fundamentalist) ve Gece Vurgunu (Nightcrawler) filmlerindeki oyunculuklarıyla da oldukça ün kazanmıştır. 2016 yılı yapımu The Night Of adlı mini dizideki Nasir Khan rolüyle Emmy ödülü kazanırken Altın Küre'ye aday olmuştur.

Ayrıca Star Wars serisinin yan filmi Rogue One'da Bodhi Rook karakterini canlandırdı. Yine bu yılın bir başka önemli filmi olan Jason Bourne'da da önemli bir rol aldı.

1982'de Londra'nın Wembley bölgesinde doğdu. Ailesi, 1970'li yıllarda Pakistan'dan İngiltere'ye göç etmişti. Oxford Üniversitesi'nin Felsefe-Siyaset-Ekonomi bölümünü bitirdi. Ancak oyunculuğa ilgi duyan Ahmed, Central School of Speech and Drama'da oyunculuk eğitimi aldı.

Ayrıca rap çalışmalarıyla da bilinen sanatçı, 2011'de Microscope adındaki ilk albümünü çıkardı.

Filmografi

2019 The Sound of Metal
2018 The Sisters Brothers
2018 Venom
2016 Jason Bourne
2016 Una
2016 City of Tiny Lights
2016 Rogue One
2014 Daytimer (Kısa Film)
2014 Nightcrawler
2013 Closed Circuit
2013 Out of Darkness (Kısa Film)
2012 Ill Manors
2012 The Reluctant Fundamentalist
2011 Black Gold
2011 Trishna
2010 Four Lions
2010 Centurion
2009 Rage
2008 Shifty
2008 Baghdad Express (Kısa Film)
2006 The Road to Guantanamo

Televizyon

2017 Girls
2016 The Night Of (Mini Dizi)
2016 The OA
2011 The Fades
2009 Freefall (TV Filmi)
2008 Wired
2008 Dead Set
2007 Britz
2006 The Path to 9/11
2006 Berry's Way (TV Filmi)

Yönetmen

2014 Daytimer (Kısa Film)

Senaryo

2014 Daytimer (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Riz Ahmed Fotoğrafları

Riz Ahmed Fotoğrafları Riz Ahmed Fotoğrafları Riz Ahmed Fotoğrafları Riz Ahmed Fotoğrafları Riz Ahmed Fotoğrafları