Rojda Demirer

Rojda Demirer
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :12.8.1979
Doğum Yeri:Ankara

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Aslen Diyarbakırlıdır. 1988 yılında (9 yaşındayken) TRT Ankara Radyosu Çocuk Saati sınavlarını kazanarak radyo tiyatrosu yapmaya başlamıştır. Bunu daha sonra TRT' de çocuk dizileri, program sunuculukları ve film, dizi ve çizgi film dublajları takip etmiştir. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümüne girerek 2001 yılında mezun olmuştur. 2003-2008 yılları arasında da Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda kadrolu sanatçı olarak görev yapmış, bBirkaç dizide de başarıyla rol almıştır.

2004 yılında Gönderilmemiş Mektuplar filmindeki rolüyle 11. ÇASOD Ödülleri'nde 'Umut Veren Kadın Oyuncu' ve 2010 yılında Melekler Korusun dizisindeki rolüyle de i. İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

2019 Geniş Aile Komşu Kızı
2012 Kaos Örümcek Ağı
2002 Gönderilmemiş Mektuplar

Televizyon

2018 Çarpışma
2017 Adı Efsane
2016 Kördüğüm
2016 Acil Aşk Aranıyor
2014 Yedikule Hayat Yokuşu
2012 Alev Alev
2011 Elde Var Hayat Sınav
2010 Geniş Aile
2009 Melekler Korusun
2007 Sevgili Dünürüm
2006 Yaşanmış Şehir Hikayeleri
2006 Hisarbuselik
2006 Candan Öte
2005 Tadımız Kaçmasın
2004 Canım Benim
2004 Ağa Kızı
2003 Aşk Olsun
1994 Eyvah Hamiyet Teyze

Tiyatro

2004 Ayyar Hamza
2003 Onikinci Gece
2003 Küçük Karabalık
1995 Gazap Üzümleri

Görev Aldığı Yapımlar

Rojda Demirer Fotoğrafları

Rojda Demirer Fotoğrafları Rojda Demirer Fotoğrafları Rojda Demirer Fotoğrafları Rojda Demirer Fotoğrafları Rojda Demirer Fotoğrafları