Rowan Atkinson

Rowan Atkinson
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :6.01.1955
Doğum Yeri:Consett

İngiliz komedyen, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Rowan Sebastian Atkinson'dur. BBC'de çıkan Mr. Bean komedi dizisiyle tanınmıştır. Üç kardeşin en küçüğü olan Rowan Atkinson'ın annesinin ismi Ella May babasının ismiyse Eric Atkinson'dur. Oxford Üniversitesi Drama Derneği'nde skeçlerde oynamıştır. Yazar Richard Curtis ile karşılaşması kariyeri için önemli bir kilometretaşı olmuştur. Arkadaşı John Lloyd'un yapımını üstlendiği ve İngiltere'nin ITV (Independent Television/Bağımsız Televizyon) kanalında 1978'de yayına başlayan 9 Haberleri Değil (Not the Nine O'Clock News) dizisinde oynamıştır. Dizideki başarılarından sonra 1983'de Siyah Engerek (The Black Adder) sitcom'unda rol aldı.

Atkinson, kendisini dünyaya tanıtan Mr. Bean karakterini ilk kez 1988'de Thames Televizyonu'nda oynadı.

Kariyeri

Atkinson'un film kariyeri ilk olarak 1983 yılında bir James Bond filmi olan Asla Asla Deme (Never Say Never Again) filminde başladı. Yine 1983 yılında başrolünü kendisinin üstlendiği Zamanında Ölü (Dead on Time) komedi filminde oynadı. 1994'te Dört Nikah Bir Cenaze (Four Wedding and a Funeral) filminde dünya çapında beğeni kazandı. Aynı yılda Aslan Kral animasyon filminde seslendirme yaptı.

İlk Mr. Bean filmi ise 1997'de Bean ismiyle beyaz perdeye aktarılmıştır. Bu film dünya çapında büyük yankı uyandırmıştır. Bu filmden sonra 2001'de Tabana Kuvvet (Rat Race) filminde rol almış, ardından 2002 yılında Scooby Doo filminde rol almıştır.

2003'te ise Aşk Her Yerde (Love Actually) ve bir James Bond parodisi olan Johnny English filmlerinde oynamıştır. 2005 yılında Hınzır Dadı (Keeping Mum) filminde rol aldı. Daha sonra Bean'ın Fransa'ya tatile giderken yaşadıklarını anlatan Mr. Bean Tatilde (Mr. Bean's Holiday) filmini çekti. Bu filminden sonra Atkinson, bir daha Mr. Bean filmi çekmeyeceğini açıkladı. Son filmi ise Johnny English'in devamı olan Johnny English Reborn'dur.

Filmografi

2018 Olly Murs, feat. Snoop Dogg: Moves (Kısa Video)
2018 Johnny English Tekrar İş Başında
2017 Huan Le Xi Ju Ren
2017 British Airways Safety Video: Director's Cut (Kısa Film)
2011 Johnny English'in Dönüşü
2007 Mr. Bean Tatilde
2007 Matt Willis: Crash (Kısa Video)
2006 Keeping Mum: Funnies (Kısa Video)
2006 Keeping Mum: Deleted Scenes (Kısa Video)
2005 Hınzır Dadı
2003 The Lion King DVD Read-Along (Kısa Video)
2003 Johnny English
2003 Aşk Her Yerde
2002 Scooby-Doo
2001 Tabana Kuvvet
2000 Maybe Baby ou Comment les Anglais se reproduisent
1999 Blackadder Back & Forth (Kısa Film)
1997 Boyzone: Picture of You (Kısa Video)
1997 Bean-En Büyük Felaket Filmi
1995 Unseen Bean (Video)
1994 Dört Nikâh Bir Cenaze
1994 Aslan Kral (Seslendirme)
1994 Animated StoryBook: The Lion King (Video Oyunu - Seslendirme)
1993 Sıkı Atışlar 2
1992 Mr. Bean & Smear Campaign Feat. Bruce Dickinson: (I Want to Be) Elected (Kısa Video)
1990 Cadılar
1989 The Tall Guy
1988 The Appointments of Dennis Jennings (Kısa Film)
1983 İnsan Gibi Yaşa
1983 Dio: Rainbow in the Dark (Kısa Video)
1983 Dead on Time (Kısa Film)

Televizyon

2021 Man vs. Bee
2020 Handy Bean (Mini Dizi)
2019 One Red Nose Day and a Wedding (Kısa Film)
2019 Mr. Bean: The Animated Series (Seslendirme)
2017 Red Nose Day Actually (Kısa Film)
2017 Maigret: la nuit du carrefour (TV Filmi)
2017 Maigret au Picratt's (TV Filmi)
2016 Maigret tend un piège (TV Filmi)
2016 Maigret et son mort (TV Filmi)
2015 Horrible Histories
2015 Funeral (Kısa Film)
2012 London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder (TV Programı)
2008 Tak & the Power of Juju
2007 Mr. Bean's Wedding (Kısa Film)
2005 Spider-Plant Man (Kısa Film)
2002 The Jubilee Girl (TV Filmi)
1999 Comic Relief: Doctor Who - The Curse of Fatal Death (TV Filmi)
1998 Ohh, Nooo! Mr. Bill Presents
1996 Late Night with Conan O'Brien
1996 Mister Fowler, brigadier-chef
1995 Torvill & Bean (Kısa Film)
1995 Full Throttle (TV Filmi)
1995 Mr. Bean
1994 Schmidteinander
1993 Talkshowet
1993 Comic Relief: The Invasion of the Comic Tomatoes (TV Programı)
1993 Blind Date (Kısa Film)
1991 The Bus Stop (Kısa Film)
1991 Police Station (Kısa Film)
1991 Hale & Pace: The Stonk (Kısa Film)
1991 Bernard and the Genie (TV Filmi)
1990 La bibliothèque (Kısa Film)
1990 A Bit of Fry and Laurie
1989 Blackadder Goes Forth
1988 Comic Relief (TV Programı)
1988 Blackadder's Christmas Carol (TV Filmi)
1988 Blackadder: The Cavalier Years (Kısa Film)
1987 The Grand Knockout Tournament (TV Programı)
1987 Blackadder the Third
1986 Blackadder II
1983 La vipère noire
1982 Not the Nine O'Clock News
1980 The Innes Book of Records
1980 Peter Cook & Co. (TV Filmi)
1980 Lena
1979 The Secret Policeman's Ball (TV Filmi)
1979 Canned Laughter (TV Filmi)

Yönetmen

1986 Comic Relief

Yapımcı

1997 Bean-En Büyük Felaket Filmi

Televizyon

2016 Mr. Bean: The Animated Series

Senaryo

2007 Mr. Bean Tatilde
2003 More Great Comedy Moments (Video)
1999 Blackadder Back & Forth (Kısa Film)
1997 Bean-En Büyük Felaket Filmi
1983 Dead on Time (Kısa Film)

Televizyon

2021 Man vs. Bee
2018 Handy Bean
2015 Mr. Bean: The Animated Series
1995 Mr. Bean
1992 Funny Business
1992 Rowan Atkinson Live
1991 The Driven Man
1983 La vipère noire
1979 Not the Nine O'Clock News
1979 Canned Laughter

Görev Aldığı Yapımlar

Rowan Atkinson Fotoğrafları

Rowan Atkinson Fotoğrafları Rowan Atkinson Fotoğrafları Rowan Atkinson Fotoğrafları Rowan Atkinson Fotoğrafları Rowan Atkinson Fotoğrafları