Roy Scheider

Roy Scheider
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.10.1932
Doğum Yeri:New Jersey

ABD'li oyuncu.

Tam adı Roy Richard Scheider'dir. Anne İrlanda babası ise Alman asıllıdır. Çocukluğunda atletizme meraklıydı ve baseball'un yanı sıra boksla da ilgileniyordu. Daha sonra oyunculuk yapmak için boksu bıraktı. Rutgers Üniversitesi, Franklin ve Marshall kolejlerinde drama dersi verdi. Buraya bağlı Phi Kappa Psi derneğinin üyesi oldu. Üç yıl sonra Birleşmiş Milletler Hava Kuvvetleri'ne katıldı. 1968 yılında New York'ta Shakespeare Festivali'nde Obie Ödülü'nü aldı. 10 Şubat 2008 tarihinde Arkansas'ta hayatını kaybetmiştir.

1951 yılında yayınlanan Love of Life isimli TV dizisiyle oyunculuk yapmaya başlamış ve vefat ettiği 2008 yılına kadar 90 filmde rol almıştır. Rol aldığı son film olan Justice/Vengeance filmi ölümünden bir yıl sonra vizyona girmiştir. Daha çok Jaws (1975), Ölümün Beşinci Safhası (1979), Kanunun Kuvveti (1971) ve Mavi Yıldırım (1983) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2009 Justice/Vengeance
2008 Dark Honeymoon (Video)
2007 The Poet
2007 Chicago 10 (Belgesel - Seslendirme)
2007 Blue Blood
2006 Last Chance (Kısa Film)
2005 Love Thy Neighbor
2005 Dracula III: Legacy (Video)
2004 İnfazcı
2003 Red Serpent
2003 Dracula II: Ascension (Video)
2003 Citizen Verdict
2002 Texas 46
2002 Angels Don't Sleep Here
2001 Time Lapse (Video)
2000 The Doorway
2000 Jaws: Deleted Scenes (Kısa Video)
2000 Falling Through
2000 Chain of Command
2000 Daybreak, le métro de la mort
1998 Sécurité maximum
1998 Le Solitaire
1998 Better Living
1997 Yağmurcu
1997 The Rage
1997 The Definite Maybe
1997 Plato's Run (Video)
1997 Parmak İzi Efsanesi
1997 Executive Target
1997 État d'urgence
1993 Aşk Bir Fahişedir
1991 Çıplak Şölen
1990 Rus Evi
1990 4'üncü Savaş
1989 Une chance pour tous
1989 Meurtres en nocturne
1988 Paranoya
1986 The Men's Club
1986 Şantaj
1985 Mishima: A Life in Four Chapters (Anlatıcı)
1984 2010: The Year We Make Contact
1983 Mavi Yıldırım
1982 Gece
1979 Son Kucaklaşma
1979 Ölümün Beşinci Safhası
1978 Jaws 2
1977 Dehşetin Bedeli
1976 Vahşi Koşu
1975 Sheila Levine Is Dead and Living in New York
1975 Jaws
1973 Kasırga Harekatı
1972 Suikast
1972 Bir Adam Ölecek
1971 Kanunun Kuvveti
1971 Fahişe
1970 Portrait d'une enfant déchue
1970 Loving
1969 Hançer
1968 Le lion de papier
1964 The Curse of the Living Corpse

Televizyon

2009 Family Guy (Anlatıcı)
2007 New York - Section criminelle
2002 New York 911
2002 King of Texas (TV Filmi)
2001 La dernière rivale (Mini Dizi)
2001 Aux origines de l'humanité (Belgesel)
2000 Secrets of the Dead (Belgesel)
1999 The Seventh Scroll (Mini Dizi)
1999 Silver Wolf (TV Filmi)
1999 RKO 281 (TV Filmi)
1998 Money Play$ (TV Filmi)
1995 SeaQuest, police des mers
1994 Justice impitoyable (TV Filmi)
1990 La mort dans l'objectif (TV Filmi)
1983 Les tigres (TV Filmi)
1983 Le prisonnier (TV Filmi)
1972 Un dangereux rendez-vous (TV Filmi)
1972 To Be Young, Gifted, and Black (TV Filmi)
1971 Cannon
1969 Where the Heart Is
1969 This Town Will Never Be the Same (TV Filmi)
1969 N.Y.P.D.
1968 Hidden Faces
1967 Coronet Blue
1966 Lamp at Midnight (TV Filmi)
1964 Camera Three
1956 The Edge of Night
1955 The United States Steel Hour
1954 The Secret Storm
1951 Love of Life

Görev Aldığı Yapımlar

Roy Scheider Fotoğrafları

Roy Scheider Fotoğrafları Roy Scheider Fotoğrafları Roy Scheider Fotoğrafları Roy Scheider Fotoğrafları Roy Scheider Fotoğrafları