Ruby Rose

Ruby Rose
Rol :Seslendirme
Doğum Tarihi :20.03.1986
Doğum Yeri:Melbourne

Avustralyalı oyuncu. 

Tam adı Ruby Rose Langenheim'dır. Oyunculuk kariyerine 2008 yılında Australya yapımı Suite for Fleur filmiyle başladı. 2012 yılında ise Around the Block isimli yapımda küçük bir rol aldı. Kendisine uluslararası alanda ün kazandıran rolü ise, Orange Is the New Black dizisinde canlandırdığı Stella Carlin karakteri oldu.

Ruby Rose Melbourne'de, rol modeli olarak tanımladığı 20 yaşında sanatçı ve bekar bir anne olan Katia Langenheim'ın kızı olarak dünyaya gelmiştir. Avustralyalı boksör Lionel Rose'un manevi kızıdır. Gelibolu Savaşı'nın son hayatta kalan askerlerinden biri olan Alec Campbell'ın da torunudur.

Ruby Rose Rumjungle'da DJ'lik yaparken 12 yaşında lezbiyen kimliğini açıkladı. Cinsel kimliği yüzünden okul arkadaşları tarafından sonu intihar teşebbüsüne gidecek derecede sözlü ve fiziksel istismarlara, sataşmalara maruz kaldı. Rose kendini 'genderfluid' olarak tanımlamaktadır.

Filmografi

2022 The Legitimate Wiseguy
2022 1UP
2021 Vanquish
2021 SAS: Red Notice
2020 The Doorman
2020 Crisis on Infinite Earths (Video)
2020 Cranston Academy: Monster Zone (Seslendirme)
2018 Meg: Derinlerdeki Dehşet
2017 Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2017 John Wick: Chapter 2
2017 Pitch Perfect 3: Riff-Off (Kısa Video)
2016 Kuzular Kurtlara Karşı (Seslendirme)
2016 Resident Evil: Son Bölüm
2014 Break Free (Kısa Film)
2013 Around the Block
2011 Boys Like You (Kısa Video)

Televizyon

2020 Acting for a Cause
2020 Batwoman
2020 Arrow
2020 Geleceğin Efsaneleri
2019 Supergirl
2019 The Flash
2016 Orange Is the New Black
2015 Dark Matter
2013 Mr & Mrs Murder

Yapımcı

2014 Break Free (Kısa Film)

Senaryo

2014 Break Free (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Ruby Rose Fotoğrafları

Ruby Rose FotoğraflarıRuby Rose FotoğraflarıRuby Rose FotoğraflarıRuby Rose FotoğraflarıRuby Rose Fotoğrafları