Ruhsar Öcal

Ruhsar Öcal
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :9.09.1959

Ruhsar Öcal, Opera solisti, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İstanbul Devlet Konservatuvarı Opera Şan Yüksek Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, birçok opera, operet ve müzikalde başrol oynadı, Sadri Alışık Kültür Merkezi, Dormen Tiyatrosu, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında görev yaptı. 1992-1993 yıllarında İstanbul Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan Evita müzikalinde Evita'yı oynadı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki 'Helga Yenge' rolüyle çıkış yapan sanatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci versiyonunda rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde Folklorama adlı bir projeyi hayata geçirdi.
Operalar

    Şen Dul - Hanna Glavari
    Satılmış Nişanlı - Marjenka
    Maça Kızı - Lisa
    Il tabarro - Georgetta
    Kerem - Aslı
    Carmen - Michaela
    Paris Hayatı - Metella
    Hoffmann'ın Masalları - Antonia
    La Bohème - Mimi
    Romeo ve Juliet

Müzikaller

    Mancha'lı Adam - Aldonza (Dulcinea)
    Hisseli Harikalar Kumpanyası - Niça
    Kiss me Kate - Kate
    Tatlı Charity - Charity
    Kral ve Ben - Anna
    Evita - Evita

Filmografi


    Küçük Ağa - 2014-
    Sürgün - 2014 Maria
    Canım Benim - 2012 Semra
    Tövbeler Tövbesi - 2010 Gencay
    Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
    Affedilmeyen - 2007 Kerime
    Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
    Azize - 2005 Verda
    Müjgan Bey - 2004 Hicran
    Hayalet - 2004 Manolya
    Bir Tatlı Huzur - 2002
    Direklerarası - 1999
    Gurbetçiler - 1996 Helga
    Sahte Dünyalar - 1995
    Azmi - 1995

Görev Aldığı Yapımlar

Ruhsar Öcal Fotoğrafları

Ruhsar Öcal FotoğraflarıRuhsar Öcal FotoğraflarıRuhsar Öcal FotoğraflarıRuhsar Öcal FotoğraflarıRuhsar Öcal Fotoğrafları