Rupert Friend

Rupert Friend
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.10.1981
Doğum Yeri:Oxfordshire

İngiliz aktör, yönetmen, senarist ve yapımcı. 

Tam adı Rupert William Anthony Friend'dir. En çok, 2005 filmi Pride and Prejudice'de Bay Wickham rolünde, 2008 filmi The Boyped in The Striped Pyjamas'da Korgeneral Kurt Kotler, 2009 yılında The Young Victoria'da Prince Albert ve 2015'te ise Ajan 47 rolüyle tanınmaktadır.  

Filmografi

2020 Infinite
2020 The French Dispatch
2020 Waldo
2018 Küçük Bir Rica
2018 Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında
2017 Stalin'in Ölümü
2015 Stryka (Kısa Film)
2015 Hitman: Agent 47
2014 Starred Up
2014 Meet Me in Montenegro
2013 The Zero Theorem
2012 To Write Love on Her Arms
2011 5 Days of War
2010 The Kid
2010 Lullaby for Pi
2009 The Young Victoria
2009 Aşkım
2009 The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (Kısa Film)
2008 Jolene
2008 The Boy in the Striped Pajamas
2007 The Moon and the Stars
2007 Outlaw
2007 The Last Legion
2007 Virgin Territory
2005 Pride & Prejudice
2005 Mrs. Palfrey at the Claremont
2004 The Libertine

Televizyon

2020 Dream Corp LLC
2019 Strange Angel
2017 Homeland

Yönetmen

2019 Cornerman
2012 Stars in Shorts
2010 Steve (Kısa Film)

Yapımcı

2019 Cornerman
2012 Stars in Shorts
2010 Steve (Kısa Film)
2009 The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (Kısa Film)

Senaryo

2019 Cornerman
2012 Stars in Shorts
2010 Steve (Kısa Film)
2009 The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers (Kısa Film)

Tiyatro

2010 The Little Dog Laughed

Görev Aldığı Yapımlar

Rupert Friend Fotoğrafları

Rupert Friend Fotoğrafları Rupert Friend Fotoğrafları Rupert Friend Fotoğrafları Rupert Friend Fotoğrafları Rupert Friend Fotoğrafları