Rutger Hauer

Rutger Hauer
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :23.1.1944
Doğum Yeri:Breukelen

Hollandalı oyuncu, senarist ve çevreci.

Tam adı Rutger Oelsen Hauer'dir. En çok Blade Runner, The Hitcher, Ladyhawke, The Blood of Heroes ve Batman Begins filmlerindeki rolleri ile tanınır.

Hauer, Hollanda'nın Breukelen kentinde doğdu. Anne-babası Arend ve Teunke drama öğretmeniydi. Kendi kariyerleri ile çok meşgul oldukarından Rutger ve üç kızkardeşini dadıları büyüttü. Rutger 15 yaşında denize kaçtı ve bir yılını gemide yaşayarak geçirdi. Sonraki üç yılda elektrikçilik ve marangozluk gibi çeşitli işlerde çalıştı. Floris adlı 1969 yapımı televizyon dizisindeki rolü ile oyunculuğa başladı. Kariyerinin yönü, Paul Verhoeven'in Turkish Delight (1973) filminde başrolü alması ile değişti. 1981 yılında, Sylvester Stallone'nin başrolde oynadığı Nighthawks filmindeki psikopat ve soğukkanlı terörist Wolfgar rolünü oynadı ve ilk kez bir Amerikan yapımı filmde rol aldı. Ertesi yıl kült bilim kurgu filmi Ölüm Takibi'nde replicant Roy Batty'yi oynadı. Rutger Hauer sıkı bir çevrecidir.

Filmografi

2019 Viy 2
2018 The Sonata
2018 Sisters Biraderler
2018 Corbin Nash
2018 Samson
2018 The Broken Key
2017 Yarını Yok
2017 Drawing Home
2017 Gangsterdam
2017 Valerian and the City of a Thousand Planets
2017 Viy 2: Journey to China
2016 Beyond Valkyrie: Dawn of the 4th Reich
2015 The Scorpion King 4: Quest for Power
2015 Michiel de Ruyter
2015 The Letters
2014 Unity (Belgesel - Anlatıcı)
2014 2047 - Sights of Death
2013 Real Playing Game
2013 Il Futuro (The Future)
2012 Dracula 3D
2012 Agent Ranjid rettet die Welt
2011 Hobo with a Shotgun
2011 The Mill and the Cross
2011 The Rite
2011 Black Butterflies
2011 Alle for én
2011 The Heineken Kidnapping
2011 The Cardboard Village (Il Villaggio di Cartone)
2011 The Reverend
2009 Barbarossa
2009 Tonight at Noon
2009 Happiness Runs
2008 Spoon
2008 Magic Flute Diaries
2008 Bride Flight
2007 Goal II: Living the Dream
2007 Moving McAllister
2007 Dead Tone
2006 The Hunt for Eagle One
2006 Minotaur
2006 Mentor
2006 The Hunt for Eagle One: Crash Point
2005 Sin City
2005 Batman Begins
2005 Dracula III: Legacy
2005 Mirror Wars
2005 The Poseidon Adventure
2004 In the Shadow of the Cobra
2004 Tempesta
2004 Never Enough
2002 The God's Bankers
2002 Scorcher
2002 Warrior Angels
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2001 Jungle Juice
2001 The Room (Kısa Film - Ayrıca Yönetmen)
2001 The Last Words of Dutch Schultz (Seslendirme)
2001 Turbulence 3: Heavy Metal
2001 Flying Virus
2000 Lying in Wait
2000 Partners in Crime
2000 Wilder
1999 Simon Magus
1999 Tactical Assault
1998 Bone Daddy
1997 Knockin' on Heaven's Door
1997 Blast
1997 Omega Doom
1997 The Call of the Wild: Dog of the Yukon
1997 Bleeders
1997 Deathline
1996 Crossworlds
1996 Mariette in Ecstasy
1996 Precious Find
1995 Blood of the Innocent
1995 Mr. Stitch
1994 Surviving the Game
1994 Amelia Earhart: The Final Flight
1994 Nostradamus
1994 The Beans of Egypt, Maine
1993 Arctic Blue
1992 Split Second
1992 Buffy the Vampire Slayer
1991 Wedlock
1991 Past Midnight
1989 Desert Law
1989 Blind Fury
1989 As Long as It's Love
1989 The Blood of Heroes
1989 Bloodhounds of Broadway
1988 The Legend of the Holy Drinker
1987 Wanted: Dead or Alive
1986 The Hitcher
1985 Ladyhawke
1985 Flesh & Blood
1984 A Breed Apart
1984 Eureka
1983 The Osterman Weekend
1982 Blade Runner
1981 Nighthawks
1981 Chanel Solitaire
1980 Spetters
1979 The Bank Robbery
1979 Grijpstra & De Gier
1978 Pastorale 1943
1978 Woman Between Wolf and Dog
1978 Mysteries
1977 Soldier of Orange
1976 Max Havelaar
1975 Katie Tippel
1975 The Year of the Cancer
1974 Cold Blood
1974 Hard to Remember
1974 The Wilby Conspiracy
1973 Rumplestiltskin
1973 Turkish Delight
1969 Monsieur Hawarden

Televizyon

2017 Porters
2017 Channel Zero: Butcher's Block
2016 Mata Hari
2015 Galavant
2015 The Last Kingdom
2014 Wilfred
2013 Flight of the Storks (TV Filmi)
2013 True Blood
2012 Métal Hurlant Chronicles
2007 Starting Over (TV Filmi)
2004 Salem's Lot
2003 Alias
2003 Smallville
2000 The 10th Kingdom
1998 Merlin (TV Filmi)
1997 Lexx
1997 Hostile Waters (TV Filmi)
1997 The Ruby Ring (TV Filmi)
1994 Fatherland (TV Filmi)
1993 Blind Side (TV Filmi)
1993 Voyage (TV Filmi)
1989 The Edge (TV Filmi)
1987 Escape from Sobibor (TV Filmi)
1982 Inside the Third Reich (TV Filmi)
1979 Duel in de diepte
1978 Heilige Jeanne
1975 Cyrano de Bergerac
1975 Floris von Rosemund
1973 Waaldrecht
1969 Floris
1969 Pathfinders

Video Oyunları

2017 Observer (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Rutger Hauer Fotoğrafları

Rutger Hauer Fotoğrafları Rutger Hauer Fotoğrafları Rutger Hauer Fotoğrafları Rutger Hauer Fotoğrafları Rutger Hauer Fotoğrafları