Ruth Wilson

Ruth Wilson
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.1.1982
Doğum Yeri:Surrey

İngiliz aktris.

2010 yılından bu yana BBC TV psikolojik suç draması Luther'de Alice Morgan olarak, Suburban Shootout (2005), Jane Eyre (2006) ve Showtime dramasında The Affair'de Alison Lockhart gibi performanslarıyla bilinir. Anna Karenina (2012), The Lona Ranger (2013), Saving Mr. Banks (2013), Suite Française (2015), Locke (2014) ve I Am the Pretty That Lives ine the House (2016) filmlerinde rol almıştır.

Filmografi

2018 The Little Stranger
2017 How to Talk to Girls at Parties
2017 Dark River
2016 I Am the Pretty Thing That Lives in the House
2015 Suite Française
2014 Locke (Seslendirme)
2013 The Lone Ranger
2013 Saving Mr. Banks
2012 Anna Karenina
2007 Get Off My Land (Kısa Film)

Televizyon

2017 Reported Missing (Belgesel Dizi)
2014 The Affair
2010 Luther
2009 Small Island (TV Filmi)
2009 The Prisoner
2008 The Doctor Who Hears Voices (TV Filmi)
2008 Freezing
2007 Agatha Christie's Marple
2007 Capturing Mary (TV Filmi)
2007 A Real Summer (TV Filmi)
2006 Jane Eyre
2006 Suburban Shootout
2003 Time Commanders

Tiyatro

2016 Hedda Gabler
2015 Constellations
2013 The El Train
2011 Anna Christie
2010 Through a Glass Darkly
2009 A Streetcar Named Desire
2007 Philistines
2005 Good

Radyo

2010 Spitfire!
2009 The Promise
2009 The Lady of the Camellias
2008 The Mayor of Casterbridge

Görev Aldığı Yapımlar

Ruth Wilson Fotoğrafları

Ruth Wilson Fotoğrafları Ruth Wilson Fotoğrafları Ruth Wilson Fotoğrafları Ruth Wilson Fotoğrafları Ruth Wilson Fotoğrafları