Rüzgar Erkoçlar

Rüzgar Erkoçlar
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :26.3.1986
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu ve fotomodel.

Asıl adı Nil Erkoçlar'dır. Cinsiyet değiştirdikten sonra adını da Onur Rüzgar Erkoçlar olarak değiştirmiştir. Oyunculuğa on yaşında oynadığı reklam filmleriyle başlayan Erkoçlar, 15 yaşındayken oynadığı bir başka reklamla ünlenmiştir. Ardından birçok projede yer alan Erkoçlar ilk olarak Berna Laçin'in başrolü oynadığı Seni Yaşatacağım adlı dizide oynamaya başlamış, bu dizinin ardından Kadir İnanır'ın başrolde olduğu Bütün Çocuklarım adlı dizide oynamıştır. Oyuncu, en çok Emret Komutanım adlı dizi ve aynı ada sahip sinema filminde canlandırdığı Foto Fato rolü ile tanınmaktadır.

20 Şubat 2013 tarihinde müzik yapımcısı Erol Köse'nin Erkoçlar hakkında Twitter'da yayınladığı mesajda, oyuncunun cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirerek erkek olduğu iddia edildi. Oyuncu ve kardeşi tarafından yalanlanan iddia daha sonra doğrulandı ve oyuncunun yeni adının Rüzgar olduğu aktarıldı. Erkoçlar, Ayşe Arman'a verdiği, 24 Şubat 2013'te yayımlanan röportajında iki yıldır hormon tedavisi gördüğünü ve üç hafta önce de cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirdiğini açıkladı.

Filmografi

2018 Baba 1.5
2018 Öğrenci Kafası: Soygun
2016 Choose (Kısa Film)
2006 Emret Komutanım: Şah Mat

Televizyon

2012 Yamak Ahmet
2010 Çakıl Taşları
2010 Maskeli Balo
2009 Hesaplaşma
2008 Üvey Aile
2008 Elif
2005 Emret Komutanım
2004 Bütün Çocuklarım
2002 Seni Yaşatacağım

Görev Aldığı Yapımlar

Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları

Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları Rüzgar Erkoçlar Fotoğrafları