Ryan O'Neal

Ryan O'Neal
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.4.1941
Doğum Yeri:Los Angeles

ABD'li sinema oyuncusu.

1960'lu yıllarda Hollywood'a senarist olarak girdi. 'Soap Opera' türü filmlerde roller aldıktan sonra, 1970 yılında oynadığı Love Story filmiyle bir anda ünlendi. Büyük bir aşkla bağlandığı Farrah Fawcett ile 30 yıllık bir evliliği oldu...Ve bu aşk,sevgilisinin ölümünden bu yana da devam ediyor!... Oyuncu Joanna Cook Moore ve Leigh Taylor-Young ile evliliklerinden ikisi oyuncu olan (Tatum O'Neal ve Griffin O'Neal) dört çocuğu oldu. 2001 yılında Chronic myelogenous leukemia rahatsızlığı yaşadı. İki Altın Küre ve bir Akademi Ödülü bulunan sanatçı, aralıklarla sinema ve televizyon yapımlarında rol almaktadır.

Ödülleri
1970 - Academy Award for Best Actor for Love Story
1971 - Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Film for Love Story
1974 - Golden Globe Award for Best Actor in a Musical or Comedy Film for Paper Moon

Filmografisi
This Rugged Land (1962)
The Big Bounce (1969)
The Games (1970)
Love Story (1970)
The Moviemakers (1971) (short subject)
Wild Rovers (1971)
What's Up, Doc? (Aşka Vakit Yok) (1972)
The Thief Who Came to Dinner (1973)
Paper Moon (1973)
Barry Lyndon (1975)
Nickelodeon (1976)
A Bridge Too Far (1977)
The Driver (1978)
Oliver's Story (1978)
The Main Event (1979)
So Fine (1981)
Green Ice (1981)
Partners (1982)
Irreconcilable Differences (1984)
Fever Pitch (1985)
Tough Guys Don't Dance (1987)
Small Sacrifices (1989)
Chances Are (1989)
Faithful (1996)
Hacks (1997)
Zero Effect (1998)
An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn (1998)
Coming Soon (1999)
Gentleman B. (2000)
The List (2000)
People I Know (2002)
Malibu's Most Wanted (2003)
Bones (TV series) (2007, 2008)

Görev Aldığı Yapımlar

Ryan O'Neal Fotoğrafları

Ryan O'Neal Fotoğrafları Ryan O'Neal Fotoğrafları Ryan O'Neal Fotoğrafları Ryan O'Neal Fotoğrafları Ryan O'Neal Fotoğrafları