Sadık Gürbüz

Sadık Gürbüz
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1950
Doğum Yeri:Amasya

Türk halk müziği sanatçısı, besteci ve oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yaklaşık 30 yıldır müzikle uğraşan Sadık Gürbüz, Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden biri olarak bilinir. 1976 yılına değin Şehir Tiyatroları'nda görev yapan sanatçı, o yıl siyasal nedenlerden dolayı görevinden uzaklaştırıldı ve bir daha da eski görevine dönmedi.

Kendisi tiyatroda çalıştığı dönemde oyun müzikleri yapmıştır. Ayrıca, Kara Çarşaflı Gelin (1975), Kaçak (1982) ve Şaşkın Ördek (1983) adlı filmlerin müzikleri de Sadık Gürbüz'e aittir.

2005 yılında yapılan Misi adlı filmde Yani Baba adlı karakteri oynamıştır.

2006 yapımı Eve Giden Yol 1914 filminde Derviş Baba adlı karaktere can vermiştir.

2014 yılında başlayan 30 Nisan 2015 tarihinde son bulan Kardeş Payı adlı dizide Hacı Şerif karakterini canlandırmıştır.

Müzik anlayışı

Sadık Gürbüz'e göre, radyo ve televizyonun da etkisiyle, halk kültürünü savunanlar artık eskisi kadar etkin değildirler. Sanatçı, halk müziğini modern tekniklerle de buluşturmak, müziği tek seslilikten kurtarılıp modern tekniklere açmak amacıyla çok sesli çalışmalar yapmaktadır. Sanatçı, müzik anlayışının temellerinin 1971-1976 yılları arasında Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Şehir Tiyatroları'ndaki çalışmaları sırasında atıldığını, o dönemde tiyatroda sağlam bir müzik eğitimi aldıklarını belirtmektedir.

Filmografi

2019 Serseriler
2018 Dünya Hali
2018 Sorma Neden
2018 Ev Kira Semt Bizim
2016 Olaylar Olaylar
2016 Mezarcı
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet
2014 Tut Sözünü
2007 Mavi Gözlü Dev
2006 Eve Giden Yol 1914
2005 Misi

Televizyon

2015 Kardeş Payı
2012 Sırat
2011 Pis Yedili
2008 Derman
2005 Köpek
2005 Cemalim (TV Filmi)

Diskografisi

Ben mahpusum abem candarma (Plak)
Pir Sultan Abdal
Sevdadır
Ölüm Adın Kalleş Olsun (Sevda ve Gurbet Türküleri)
Gurbet Bize Yazgı mı? (Sevda ve Gurbet Türküleri)
Toprağım ve Sevdam
Turna Telinden
Umut ve Yaşam Türküleri
Yine O Sevda
Uzak Dur Bu Gece Gelme Ey Ecel
Yetim Kalan Türküsü
Demiri Toz Ederler
Gelme Ey Ecel
Dallarım Yaprak Döküyor

Görev Aldığı Yapımlar

Sadık Gürbüz Fotoğrafları

Sadık Gürbüz Fotoğrafları Sadık Gürbüz Fotoğrafları Sadık Gürbüz Fotoğrafları Sadık Gürbüz Fotoğrafları Sadık Gürbüz Fotoğrafları