Sandra Bullock

Sandra Bullock
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :26.07.1964
Doğum Yeri:Virginia

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Sandra Annette Bullock'tur. Babası John W. Bullock (1925 doğumlu), Amerika Birleşik Devletleri'nde Ordusu çalışanı ve yarı zamanlı ses eğitmeni; annesi, Helga Mathilde Meyer (1942-2000), opera şarkıcısı ve ses öğretmeniydi. Annesi 2000 yılında kanserden ölmüştür. Bullock'un babası Birmingham, Alabama ve İrlanda, İngiliz, Alman, Fransız soyuna sahipken, annesi ise Alman'dır. Bullock'un anne tarafından büyükbabası, Nuremberg'li bir roket bilim adamıydı. Bullock, on iki yıl boyunca Nürnberg'te, Almanca konuşarak büyüdü. Hümanist Waldorf Okuluna gitti. Çocukken, sık sık Avrupa opera turlarına çıkan annesine eşlik etti. Bullock annesinin opera yapımlarında küçük parçalar alarak, çocuk olarak bale ve şan eğitimi aldı. Staatstheater Nürnberg opera çocuk korosunda şarkı söyledi. Sol gözünün üstündeki yaranın sebebi çocukken bir dere içine düşmesinden kaynaklanmaktadır.

Bullock on sekiz yaşına kadar, Alman/Amerikan çifte vatandaşlığına sahipken, 2009 yılında, Alman vatandaşlığı başvurusunda bulunmuştur.

Eğitimi ve Kariyeri

Bullock, lise tiyatro yapımlarının gerçekleştirildiği Washington-Lee Lisesine gitti. 1982 yılında mezun olduktan sonra, Greenville, Kuzey Carolina East Carolina Üniversitesine katılarak, 1987 yılında Drama Güzel Sanatlar diplomasını aldı.

Katıldığı bir talk-show programında Sandra annesinin katı kuralları olan bir anne olduğundan, 18 yaşına kadar dışarıya erkek arkadaşla çıkmasının yasak olduğundan bahsetmiştir.

Sandra, lisede ponpon kızlardan biriyken arkadaşları ona 'sınıf palyaçosu' lakabını takmışlardı, ona 'büyük ihtimalle gününüzü aydınlatacak kız' diyorlardı.

Sandra, üniversitede drama eğitimi almıştır fakat eğitimi oyunculuk kariyeri için yarım kalmıştır. İlk çıkışını 1993 yılında 'Demolition Man' ve 'Speed' filmleri ile yaptı. Speed filmi hasılat rekorları kırmıştır. 'Monster Garage' programını yapan Jesse James ile 16 Temmuz 2005'te evlenmiştir.Eşinin onu ünlü dövme sanatçısı Kat Von D ile aldatmasından dolayı 2009 yılında boşanmışlardır. Daha önce aktör Tate Donovan ile nişanlamıştır. Aktör Matthew McConaughey ile birkaç kez ayrılıp birleşerek magazin sayfalarına konu olmuştur.

1998'de çekilen 'Practical Magic' filminde tanıştığı ve halen çok yakın arkadaş olduğu Nicole Kidman onun için şöyle der ; 'Sandy'den başka Hollywood'daki bütün ünlüler tarafından çok sevilen ve çok sempatik bulunan başka birini tanımıyorum'

Hız Tuzağı, Miss Congeniality, 28 gün, Sen Uyurken, The Net, Adım adım Cinayet, Göl Evi ve Sıradışı gibi önemli yapıtlara imza atmıştır.

Hız Tuzağı ve Göl Evi filmlerindeki partneri Keanu Reeves ile çok iyi iki dost olduklarını belirtiyor. Sandra Bullock iletişimlerinin filmdeki gibi mektuplarla gerçekleştiğinin altını çiziyor.

The Blind Side filmiyle 2010 yılında 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar almıştır.

Filmografi

2022 Lost City of D
2022 Bullet Train
2018 Ocean's 8
2018 Bird Box
2015 Minyonlar (Seslendirme)
2015 Bizim Adımız Kriz
2013 Yerçekimi
2013 Ateşli Aynasızlar
2013 Aningaaq (Kısa Film - Seslendirme)
2011 Çok Gürültülü ve Çok Yakın
2009 Teklif
2009 Kör Nokta
2009 All About Steve
2007 Sıra Dışı
2006 Scandaleusement célèbre
2006 Göl Evi
2005 Loverboy
2005 Güzel Dedektif 2: Silahlı ve Cazibeli
2004 Çarpışma
2003 Two Weeks Notice: Additional Scenes (Kısa Video)
2002 Aşka İki Hafta
2002 Aramızda Kalsın
2002 Adım Adım Cinayet
2000 Lisa Picard Is Famous
2000 Güzel Dedektif
2000 Aşk Silahı
2000 28 Gün
1999 Fırtınalı Aşk
1998 Welcome to Hollywood
1998 Umut Dalgaları
1998 Mısır Prensi (Seslendirme)
1998 Making Sandwiches (Short)
1998 Aşkın Büyüsü
1997 Hız Tuzağı 2
1996 Öldürme Zamanı
1996 Kayıp Kalpler
1996 Aşkta ve Savaşta
1995 Sen Uyurken
1995 İnternet'te Av
1994 Who Do I Gotta Kill?
1994 Hız Tuzağı
1993 Nashville Blues
1993 Kayboluş
1993 Fire on the Amazon
1993 Deux drôles d'oiseaux
1993 Cezalandırıcı
1992 When the Party's Over
1992 Aşk İksiri
1989 Who Shot Patakango?
1989 Brouille$ et embrouille$
1987 Hangmen

Televizyon

2004 Une famille du tonnerre
1999 Action
1990 Working Girl
1990 Poker d'amour à Las Vegas (Mini Dizi)
1989 The Preppie Murder (TV Filmi)
1989 Starting from Scratch
1989 L'espion bionique (TV Filmi)

Yönetmen

1998 Making Sandwiches (Kısa Film)

Yapımcı

2022 Lost City of D
2018 Bird Box
2015 Bizim Adımız Kriz
2009 All About Steve
2009 Teklif
2005 Güzel Dedektif 2: Silahlı ve Cazibeli
2002 Aşka İki Hafta
2002 Adım Adım Cinayet
2000 Güzel Dedektif
2000 Aşk Silahı
1999 Trespasses (Kısa Film)
1998 Umut Dalgaları
1996 Our Father (Kısa Film)
1996 Mailman (Kısa Film)

Televizyon

2007 Une famille du tonnerre
2004 Sudbury (TV Filmi)

Senaryo

1998 Making Sandwiches (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Sandra Bullock Fotoğrafları

Sandra Bullock Fotoğrafları Sandra Bullock Fotoğrafları Sandra Bullock Fotoğrafları Sandra Bullock Fotoğrafları Sandra Bullock Fotoğrafları