Sandra Hüller

Sandra Hüller
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :30.4.1978
Doğum Yeri:Suhl

Alman aktris.

1996-2000 yılları arası Berlin Ernst Busch Academy of Dramatic Arts'ta eğitim aldı. 1992-1999 yılları arasında Theaterhaus Jena'da rol aldı. Daha sonra 2001'den 2002'ye kadar Schauspiel Leipzig'de oynadı. Daha sonra 2002-2006 yılları arasında Tiyatro Basel'de sahneye çıktı. Theatre Basel'de 'Romeo ve Juliet' ve 'Ebeveynlerimizin Cinsel Nörolojik Gelişimi' başlıklı performanslarıyla 2003 yılında Theatre Basel tarafından En İyi Yeni Başlayan Oyuncu seçildi.

Requiem'deki (2006) performansıyla Berlin Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Gümüş Ayı'nın üst üste üç kez kazanan üçüncü Alman aktris olmayı başardı.

Filmografi

2020 Alle Reden Übers Wetter
2020 Schlaf
2020 Exil
2019 Sibyl
2019 Proxima
2018 Muhtemel Aşk
2018 25 km/h
2017 Don't (Kısa Film)
2017 Fack ju Göhte 3
2016 Toni Erdmann
2014 Vergiss mein Ich
2014 Çılgın Aşk
2013 Finsterworld
2012 Strings
2012 Fluss (Kısa Film)
2011 Über uns das All
2010 Kral Henry
2010 Brownian Movement
2009 Roentgen (Kısa Film)
2009 Fräulein Stinnes fährt um die Welt
2009 Fliegen (Kısa Film)
2009 Deutschland 09 - 13 kurze Filme zur Lage der Nation
2008 Where in This World (Kısa Film)
2008 Der Architekt
2008 Anonyma - Eine Frau in Berlin
2007 Madonnen
2006 Requiem
2006 Kühe lächeln mit den Augen (Kısa Film)
1999 Nicht auf den Mund (Kısa Film)
1999 Midsommar Stories

Televizyon

2016 Der Tatortreiniger
2014 Polizeiruf 110
2013 Pinokyo (Mini Dizi)
2011 Der Kriminalist
2010 Aghet - Ein Völkermord (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Sandra Hüller Fotoğrafları

Sandra Hüller Fotoğrafları Sandra Hüller Fotoğrafları Sandra Hüller Fotoğrafları Sandra Hüller Fotoğrafları Sandra Hüller Fotoğrafları