Sarp Akkaya

Sarp Akkaya
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.05.1980
Doğum Yeri:İstanbul

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

İlk kez Bizim Aile dizisiyle boy gösterdi. 2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra”, ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarda oynadı. 'Albay Kuş' da oynadığı oyunlar arasındadır. Kurtlar Vadisi Pusu'da Servet ve Ezel dizisindeki Tevfik karakterleri ile büyük çıkış yakaladı.

Sarp Akkaya oyuncu Esra Akkaya'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

Filmografi

2021 Beni Çok Sev
2020 Sen Ben Lenin
2019 7. Koğuştaki Mucize
2018 Görevimiz Tatil
2018 Kaybedenler Kulübü Yolda
2017 Love Time (Kısa Film)
2017 Martıların Efendisi
2017 Kötü Çocuk
2015 Filth (Kısa Film)
2015 Eksik
2014 Pek Yakında
2013 Ölü ya da Diri
2012 El Yazısı
2011 Labirent
2011 Beni Unutma
2011 Ağır Abi (Seslendirme)
2007 Zor Ölüm 4.0 (Seslendirme)
2007 Pazar - Bir Ticaret Masalı
2005 Kurtlar Vadisi Irak

Televizyon

2021 6.45 Yayınevinde Standart Bir Gün
2019 Ferhat ile Şirin
2019 Kurşun
2019 Söz
2017 Paramparça
2016 Evli ve Öfkeli
2015 Racon
2014 Muhteşem Yüzyıl
2013 Şubat
2012 Suskunlar
2011 Mavi Kelebekler
2011 Ezel
2010 Öğretmen Kemal (Seslendirme)
2009 M.A.T. (Seslendirme)
2008 Sürgün Hayatlar
2008 Goncakaranfil (Seslendirme)
2008 Gece Gündüz
2007 Arka Sıradakiler (Seslendirme)
2007 Şöhret Okulu
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Ertelenmiş Hayatlar
2007 Arka Sıradakiler
2005 Nefes Nefese
2005 Kurtlar Vadisi: Irak (Seslendirme)
2004 Ah Be İstanbul (Mini Dizi)
2001 Bizim Aile (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Sarp Akkaya Fotoğrafları

Sarp Akkaya FotoğraflarıSarp Akkaya FotoğraflarıSarp Akkaya FotoğraflarıSarp Akkaya FotoğraflarıSarp Akkaya Fotoğrafları