Sebastian Stan

Sebastian Stan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.08.1982
Doğum Yeri:Köstence

Romanya asıllı ABD'li oyuncu.

Bir Varmış Bir Yokmuş’ta oynadığı Çılgın Şapkacı Jefferson, Kings’de Prens Jack Benjamin ve Gossip Girl’deki Carter Baizen rolleriyle tanındığı gibi Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014), Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016), İlk Yenilmez:  Kaptan Amerika (2011) ve Avengers: Endgame (2019) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Stan Romanya'nın Köstence şehrinde doğdu. Sekiz yaşında, annesiyle, annesinin piyanist olarak çalıştığı Viyana kentine taşındılar. Dört yıl sonra, annesi Amerikan bir özel okul müdürüyle evlendi ve Rockland County, New York’a taşındılar.

Oyunculuğu tanıdığı Stagedoor Manor yaz kampına katıldı ve birçok oyunculuk kamplarına gitti. Ardından, gerçekten oyunluğa karar verdi ve farklı üniversitelerin oyunculuk bölümlerine başvurdu.

Rutgers Üniversitesi'nin Mason Gross Güzel Sanatlar Fakültesi’ne kabul edildi ve oraya katıldı. Bu onun Londra’da Globe Tiyatrosu’nda bir yıl oyunculuk okumasını sağladı.

Filmografi

2022 The Brutalist
2022 Fresh
2022 355
2020 Monday
2020 The Devil All the Time
2019 The Last Full Measure
2019 Endings, Beginnings
2019 Avengers: Endgame
2018 Destroyer
2018 Black Panther
2018 Avengers: Infinity War
2018 I, Tonya
2017 I'm Not Here
2017 We Have Always Lived in the Castle
2017 Logan Lucky
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Ares III: The Right Stuff (Kısa Video)
2015 Marslı
2015 Sıradışı Anne
2015 Ant-Man
2015 Ares III: Farewell (Kısa Video)
2015 The Bronze
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri
2012 Gone
2012 Hayalet
2012 Görünmeyen
2012 Köprüden Bir Manzara
2011 Captain America: Super Soldier (Video Oyunu - Seslendirme)
2011 Captain America: The First Avenger
2010 Black Swan
2010 Hot Tub Time Machine
2009 Spread
2008 Hayden Panettiere: Wake Up Call (Kısa Video)
2008 Rachel Getting Married
2007 The Education of Charlie Banks
2006 The Architect
2006 The Covenant
2005 Red Doors
2004 Tony n' Tina's Wedding
1994 71 Fragments of a Chronology of Chance

Televizyon

2022 Pam & Tommy (Mini Dizi)
2021 Peki Ya...? (Seslendirme)
2020 The Falcon and the Winter Soldier
2017 I'm Dying Up Here
2012 Political Animals
2012 Once Upon a Time
2012 Labyrinth (Mini Dizi)
2012 Bir Varmış Bir Yokmuş
2010 Gossip Girl
2009 Kings
2003 Law & Order

Görev Aldığı Yapımlar

Sebastian Stan Fotoğrafları

Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları