Sebastian Stan

Sebastian Stan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.8.1982
Doğum Yeri:Köstence

Romanya asıllı Amerikalı aktör. 

Once Upon a Time’da oynadığı Çılgın Şapkacı Jefferson, Kings’de Prens Jack Benjamin ve Gossip Girl’deki Carter Baizen rolleriyle tanındığı gibi Kaptan Amerika: İlk Yenilmez ve Black Swan filmlerindeki rolleriyle de tanınır.

İlk Yılları

Stan Romanya şehri olan Köstence'de doğdu. Sekiz yaşında, annesiyle, annesinin piyanist olarak çalıştığı Viyana kentine taşındılar. Dört yıl sonra, annesi Amerikan bir özel okul müdürüyle evlendi ve Rockland County, New York’a taşındılar.

Oyunculuğu tanıdığı Stagedoor Manor yaz kampına katıldı ve birçok oyunculuk kamplarına gitti. Ardından, gerçekten oyunluğa karar verdi ve farklı üniversitelerin oyunculuk bölümlerine başvurdu.

Rutgers Üniversitesi'nin Mason Gross Güzel Sanatlar Fakültesi’ne kabul edildi ve oraya katıldı. Bu onun Londra’da Globe Tiyatrosu’nda bir yıl oyunculuk okumasını sağladı.

Televizyon ve Film Kariyeri

İngiltere’ye geri döndükten sonra, Stan Rutgers’a katılmaya devam etti ve Tony n' Tina's Wedding ve Red Doors gibi bağımsız filmlerde rol almaya devam etti. Ayrıca Law & Order dizisinde 'Justin Capshaw' olarak rol aldı. 2005’de Rutgers’dan mezun olur olmaz, Stan The Architect’te rol aldı. Aynı yıl The Covenant filminde Chase Collins karakterini canlandırdı. 2007’de emektar Broadway oyuncusu Liev Schreiber ile birlikte rol alma şansını yakaladığı Eric Bogosiannın oyunu olan Talk Radio’da 'Kent' karakterini canlandırdı.

Yine 2007 yılında, Stan ilk CW televizyon dizisi olan Gossip Girl'de Carter Baizen olarak, St.Jude’un mezuniyet töreninde ortaya çıktı. İkinci ve üçüncü sezon boyunca birkaç bölümde rol aldı. Aynı yıl, Stan Nisan ayında Tribeca Film Festivali’nde En İyi Hikaye Tarzı dalında birinci gelen Fred Durst tarafından yönetilen The Education of Charlie Banks’da rol aldı.

2008’de, Hayden Panettiere’in klip videosu olan 'Wake Up Call'’da erkek arkadaş rolünü oynadı.. 2009’da, NBC’de yayınlanan Prince Jack Benjamin rolünü canlandırdığı Kings’da başrol oynadı.

2010’da, Black Swan’de Darren Aronofsky’nin bale oyununda Natalie Portman ve Mila Kunis’in yanı sıra yer aldı. Stan ayrıca Ashley Greene ile başrolü paylaştığı korku filmi olan Hayalet’in çekimlerine başladı.

Stan Mart 2010’da Hot Tub Time Machine’in ana düşmanı olan Blaine’i canlandırdı. Aynı yıl daha sonra, Kaptan Amerika: İlk Yenilmez filminde Kaptan Amerika'yı oynayan Chris Evans’ın yanında Bucky rolünü canlandırdı.

2012’de, Amanda Seyfried ile birlikte Gone filminde başrolü oynadı ve Once Upon a Time dizisinde Mad Hatter olarak devamlı rol aldı. Ayrıca A.B.D mini dizisi olan Political Animals’da eski first lady’nin sıkıntılı eşcinsel oğlu olarak rol aldı.

2014'te Stan, Kaptan Amerika: Kış Askeri filminde Bucky rolünü yeniden ele aldı.

2015'te Stan, Sıradışı Anne (Ricki and The Flash) filminde Joshua rolünü ve Marslı filminde NASA'da bir bilim adamı olarak çalışan Dr. Chris Beck rolünü canlandırdı.

2016'da Stan, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde Bucky karakterini canlandırmış, yakın arkadaşı Steve Rogers ile birlikte Tony Stark ve takımına karşı mücadele vermiştir.

Özel Hayatı

2008’den 2010’a kadar, Stan aktris Leighton Meester ile çıktı. 2012’de Once Upon a Time’da başrolü paylaştığı Jennifer Morrison ile birliktelik yaşadı, 2013 yılında ayrıldılar. 2014 Nisan ayında oyuncu Margarita Levieva ile ilişkisi olmuştur.

Filmografi

2019 Monday
2019 Avenger: Endgame
2018 Destroyer
2018 Black Panther
2018 Avengers: Infinity War
2018 I, Tonya
2017 I'm Not Here
2017 We Have Always Lived in the Castle
2017 Logan Lucky
2016 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı
2015 Ares III: The Right Stuff (Kısa Video)
2015 Marslı
2015 Sıradışı Anne
2015 Ant-Man
2015 Ares III: Farewell (Kısa Video)
2015 The Bronze
2014 Kaptan Amerika: Kış Askeri
2012 Gone
2012 Hayalet
2012 Görünmeyen
2012 Köprüden Bir Manzara
2011 Captain America: The First Avenger
2010 Black Swan
2010 Hot Tub Time Machine
2009 Spread
2008 Hayden Panettiere: Wake Up Call (Kısa Video)
2008 Rachel Getting Married
2007 The Education of Charlie Banks
2006 The Architect
2006 The Covenant
2005 Red Doors
2004 Tony n' Tina's Wedding
1994 71 Fragments of a Chronology of Chance

Televizyon

2017 I'm Dying Up Here
2012 Political Animals
2012 Once Upon a Time
2012 Labyrinth (Mini Dizi)
2012 Bir Varmış Bir Yokmuş
2010 Gossip Girl
2009 Kings
2003 Law & Order

Video Oyunu

2011 Captain America: Super Soldier (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Sebastian Stan Fotoğrafları

Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları Sebastian Stan Fotoğrafları