Seda Güven

Seda Güven
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :11.6.1984
Doğum Yeri:İzmir

Türk oyuncu. 

Balıkesir, Bandırma’da doğdu. Marmara Üniversitesi Tekstil Tasarım bölümünden mezun oldu. Model olmak için ajansa kaydını yaptırdı fakat Başak Gürsoy'un tavsiyeleriyle oyunculuğa başladı. 

İlk olarak 2002 yılında “Ekmek Teknesi” dizisinde, daha sonra 2010 yılında 'Fatmagül'ün Suçu Ne?”, 2012'de “Merhaba Hayat” ve 2014 yılında ise “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizide rol aldı. 16 Mayıs 2014 tarihinde vizyona giren “İksir: Dedemin Sırrı” adlı sinema filminde başrolde ünlü şarkıcı Keremcem ile birlikte rol aldı. 13 Kasım 2014 tarihinde ise Keremcem ile Paris'te evlendi fakat 9 ay sonra boşandı. Daha sonra oyuncu Onur Tuna ile birlikteliğe başladı. 

Oyuncu, 2015 senesinde “Git Başımdan”, 2016'da Yavuz Seçkin’in “Oldu mu Şimdi?” ve 2017'de Ata Demirer'in “Olanlar Oldu” filmlerinde rol aldı.

Filmografi

2019 Öldür Beni Sevgilim
2017 Kaç Kaçabilirsen
2017 Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu
2016 Olanlar Oldu
2016 Oldu mu Şimdi?
2015 Git Başımdan
2014 İksir: Dedemin Sırrı

Televizyon

2018 Adı Zehra
2017 Ateş Böceği
2016 Aşk Yalanı Sever
2014 Kurt Seyit ve Şura
2014 Hayat Yolunda
2012 Merhaba Hayat
2010 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2008 Hepimiz Birimiz İçin
2007 Elveda Derken
2005 Ateşli Topraklar
2002 Ekmek Teknesi

Görev Aldığı Yapımlar

Seda Güven Fotoğrafları

Seda Güven Fotoğrafları Seda Güven Fotoğrafları Seda Güven Fotoğrafları Seda Güven Fotoğrafları Seda Güven Fotoğrafları