Serra Yılmaz

Serra Yılmaz
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :13.9.1954
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu ve yönetmen.

İstanbul'da bulunan Sainte-Pulchérie ve Saint Benoît adlı Fransız liselerinde eğitim gördü. Lisans eğitimini Fransa'da Université de Caen'de psikoloji bölümünde tamamlamıştır. 

Sanat hayatına Dostlar Tiyatrosu'nda başlayan Yılmaz, uzun yıllar, önce dramaturg, oyuncu ve Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı olarak, daha sonra Rainer Werner Fassbinder'in 'Diğerlerinin Adı Ali' oyununu sahneye koyarak Şehir Tiyatroları'nda yer aldı. İstanbul'da yaşayan sanatçı, Fransızca ve İtalyanca'dan anında çeviri konusunda profesyonelce çalışmakta olup, Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde çeviri yapmasıyla göze çarpmıştır.

Sanatçı, Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere filminde büyük başarı elde etmiştir. İtalyan sinema dünyasında iyi tanınan Serra Yılmaz, yurtiçinde ve dışında sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır. Tarkan'ın Hüp şarkısının klibinde de yer almıştır. 2011 Venedik Film Festivalinde 'İlk Yapıt' kategorisinde jüri üyesi olarak görev almıştır.

Filmografi

2020 Divine
2019 Şans Tanrıçası
2019 Klaus: Sihirli Plan (Seslendirme)
2018 La prima pietra
2017 İstanbul Kırmızısı
2016 Tommaso
2015 Toz Bezi
2015 Mu Tiya Mu the Mysterious Melody
2015 Coup de chaud
2014 Eyyvah Eyvah 3
2013 Hititya Madalyonun Sırrı
2011 Nar
2011 Kaybedenler Kulübü
2011 Bolis (Short)
2011 Beur sur la ville
2010 Unutma Beni İstanbul
2010 Ses
2010 Scontro di civiltà per un ascensore a Piazza Vittorio
2010 Hitler à Hollywood
2009 Vavien
2009 Benim ve Roz'un Sonbaharı
2009 7 Avlu
2009 Suluboya
2008 Mükemmel Bir Gün
2007 Songes d'une femme de ménage (Kısa Film)
2007 Il segreto di Rahil
2007 Bir Ömür Yetmez
2005 Lista civica di provocazione, San Gennaro votaci tu!
2004 Vanilya ve Çikolata
2003 Karşı Pencere
2003 Asmalı Konak: Hayat
2002 Yeşil Işık
2002 Omfavn mig måne
2002 9
2001 O da Beni Seviyor
2001 Cahil Periler
2000 Güle Güle
2000 Can ile Canan (Video)
1999 harem Suare
1998 Kaç Para Kaç
1997 Ağır Roman
1997 Hollywood Kaçakları
1994 Tersine Dünya
1994 Ay Vakti
1993 Sarı Mercedes - Fikrimin İnce Gülü
1990 Karılar Koğuşu
1989 Fotoğraflar
1987 Sevgili Bebeklerim
1987 Sen de Yüreğinde Sevgiye Yer Aç
1987 Davacı
1987 Anayurt Oteli
1987 Afife Jale
1986 Milyarder
1986 Teyzem
1986 Kupa Kızı
1984 Bir Yudum Sevgi
1983 Şekerpare
1983 Seni Seviyorum

Televizyon

2017 Küçük Ortak (TV Filmi)
2014 Analı Oğullu
2013 Lale Devri
2012 Le mille e una notte: Aladino e Sherazade (Mini Dizi)
2011 Pipì Room (TV Filmi)
2008 Parmaklıklar Ardında
2006 E poi c'è Filippo (Mini Dizi)
2005 Ricomincio da me (Mini Dizi)
2005 Dolunay
2005 Carabinieri: Sotto copertura (TV Filmi)
2002 Aşk Meydan Savaşı (Mini Dizi)
1997 Sıdıka
1994 Şehnaz Tango
1992 Kanunun Ötesinde (TV Filmi)
1998 Geçmiş Bahar Mimozaları

Yönetmen

2018 Cebimdeki Yabancı

Görev Aldığı Yapımlar

Serra Yılmaz Fotoğrafları

Serra Yılmaz Fotoğrafları Serra Yılmaz Fotoğrafları Serra Yılmaz Fotoğrafları Serra Yılmaz Fotoğrafları Serra Yılmaz Fotoğrafları