Adana'da festival coşkusu başladı!

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali perdelerini açtı.


 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali sinemaseverlere bir kez daha merhaba dedi.

Festival kapsamında uluslararası program bugünden itibaren 4 ayrı kategori aracılığıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Dünya sineması seçkisinde “Ustalara Saygı”, “Kadın Gözüyle Afganistan”, “İnsana Rağmen” ve “Panorama” isimli kategorilerin yer aldığı ve bu kapsamda dünya sinemasına ait 25 filmin gösterimi yapılacak.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Xie Fei'nin

'Ustalara Saygı' kategorisi altında Yaşam Boyu Başarı Ödülü Xie Fei’ye takdim edilecek ve yönetmenin Altın Ayı ödüllü “Güzel Kokulu Ruhlar Gölünün Kadınları / The Women from the Lake of Scented Souls”, Gümüş Ayı ödüllü “Siyah Kar / Black Snow” ve Montreal ve Şangay'da En İyi Yönetmen ödüllerini kazandığı “Bir Moğol Masalı / A Mongolian Tale” filmleri izleyicileriyle buluşacak.

Kadın Gözüyle Afganistan

'Kadın Gözüyle Afganistan' kategorisi altında Venedik Uluslararası Film Festivali’nin Ufuklar bölümünde yarışan “Havva, Ayşe, Meryem / Hava, Maryam, Ayesha”, 2016 yılında Cannes Film Festivali “Yönetmenlerin On Beş Günü” bölümünün büyük ödülünü “Kurtlar ve Kuzu” ve son olarak da “Yarım Bıraktıklarımız / What We Left Unfinished” filmlerinden oluşan üç kadın sinemacının üç ayrı yapıtı gösterimde olacak. Ayrıca yönetmen Sahraa Karimi ve Shahrbanoo Sadat Adana Altın Koza Film Festivali'ne konuk olacak.

Dünyayı nasıl tükettik?

'İnsanlara Rağmen' kategorisinde gençlere, çocuklara ve ebeveynlere hitap edilecek. Dünyayı nasıl tükettiğimiz ve ardımıza bile bakmadığımızı gözler önüne serecek olan bölüm altında “İnsan Çağı / Anthropocene: The Human Epoch”, '2040' ve “Bal Ülkesi / Honeyland” filmleri gösterime sunulacak.

Panorama'da Cannes esintileri

'Panaroma' kategorisi altında ise aralarında En İyi Film ödüllü Parazit / Parasite, En İyi Erkek Oyuncu ödüllü Acı ve Zafer / Dolor y Gloria, En İyi Kadın Oyuncu ödüllü Little Joe, And Then We Danced, Dişil Haz gibi Cannes Film Festivali'nin en can alıcı filmlerine yer verilecek.

Adana Büyük Şehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bugün perdelerini açan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 29 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.