Emektar oyuncu Cengiz Sezici vefat etti!

Türk sinemasının emektar oyuncusu Cengiz Sezici hayatını kaybetti.



Sanat camiasından bir yıldız daha kaydı. Birçok sinema ve tiyatro projesinde yer alan 69 yaşındaki usta oyuncu Cengiz Sezici nefes darlığı şikayetiyle kaldılırdığı hastanede bu sabaha karşı vefat etti. 

Kurtlar Vadisi Pusu, Kırık Kanatlar, Aşka Sürgün gibi pek çok dizinin de kadrosunda yer alan Cengiz Sezici, bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Ünlü sanatçının bağlı bulunduğu ajansın sahibi Tümay Özokur 'Nefes darlığı sorunu vardı. Dün gece hastaneye gitmiş ama bu sabah kaybettik.' diyerek acı haberi sevenleriyle paylaştı.

Çatal Niyazi olarak tanınmıştı

1971 yılında tiyatroyla başlayan oyunculu serüveninde 50'den fazla yapımda ve sayısız tiyatro oyununda yer alan usta oyuncuyu 1977 yılı yapımı Selvi Boylum Al Yazmalım filminde Türkan Şoray , Kadir İnanır ve Ahmet Mekin 'le birlikte rol almıştı. Ama sevenleri onu 90'lı yılların sonunda TV'de yayınlanan Ayşecik dizisindeki Çatal Niyazi karakteriyle tanımıştı.

Cengiz Sezici kimdir?

1950 yılında Adana'da dünyaya gelen Sezici, 1971 yılında tiyatroya başladı. 1978'de sinema içinde yer aldı. AST gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Kış Çiçeği filmindeki performansıyla 33. Antalya Altın Portakal film festivali en iyi yardımcı erkek oyuncusu seçilmişti. 1998-2000 arası Show Tv ekranlarında yayınlanan yerli dizi Ayşecik'te canlandırdığı Çatal Niyazi karakteriyle sivrildi. Usta oyuncu kariyeri boyunca 59 yapımda yer alarak büyük başarıya imza attı.

Oyuncu son olarak geçtiğimiz yıl Söz dizisinde yer almıştı.

Filmografisi

2017 Söz
2015 Kurtlar Vadisi Pusu
2014 Kaçak
2012 Kötü Yol
2011 Geniş Aile
2011 Keşanlı Ali Destanı
2010 Nene Hatun
2010 Kaledeki Yalnızlık
2009 Kül ve Ateş
2008 Vesair Vesaire
2008 Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine
2007 Yersiz Yurtsuz
2007 Zeynep'in Sekiz Günü
2005 Ver Elini İstanbul
2005 Kırık Kanatlar
2005 Aşka Sürgün
2004 Gülizar
2004 Bir Aşk Hikâyesi
2004 İki Genç Kız
2003 Kurşun Yarası
2002 Emanet
2002 Hastayım Doktor
2000 Can Ayşecik
2000 Bedel
2000 Ver Elini Kayınço
2000 Abuzer Kadayıf
1999 Zilyoner
1999 Üçüncü Sayfa
1998 Ayşecik
1998 Aynalı Tahir
1997 İlişkiler
1996 Kış Çiçeği
1996 Ali / Sakın Arkana Bakma
1996 Zehra Ana
1995 Evdekiler
1995 Sen de Gitme Triandafilis
1994 Uyuşturucu
1994 Sessiz Çığlık
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar
1993 Rumuz Sev Beni
1993 İftira
1991 Issızlığın Ortası
1991 Siyabend-ü Xece
1990 Eskici Ve Oğulları
1990 Kiraz Çiçek Açıyor
1990 Zavallı
1989 Çingene
1989 Gülen Adam
1988 Kırmızı Gece
1988 Aşıksın
1988 Yeter
1987 72. Koğuş
1987 Anayurt Oteli
1987 Babamız Eğleniyor
1987 Alnımdaki Bıçak Yarası
1987 Vurgun
1986 Fatmagül'ün Suçu Ne
1986 Çalıkuşu
1986 Gün Akşam Oldu
1986 Seher Vakti
1986 Son Urfalı
1984 Karanfilli Naciye
1984 Balayı
1977 Selvi Boylum Al Yazmalım