Ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Sinema ve tiyatro oyuncusu Jale Aylanç 72 yaşında hayatını kaybetti.



Özellikle Yeşil Deniz ve Dengi Dengine gibi TV dizilerinde canlandırdığı nine rolleriyle tanınan Jale Aylanç hayatını kaybetti. Aylanç'ın vefat haberini oyuncular sendikası Twitter'dan duyurdu.

Sinema, TV ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra birçok yapımda seslendirme sanatçısı olarak da görev yapan Aylanç, Sonsuz Bir Aşk, Unutursam Fısılda, İlk Öpücük, Vatanım Sensin, Suskunlar, Yeşil Deniz ve Dengi Dengine gibi dizi ve filmlerde gönüllerde taht kurmayı başarmıştı.

Jale Aylanç kimdir?

23 Mart 1948'de İstanbul'da doğdu. Sanat hayatına, 1964 yılında halk evlerinde tiyatro ile başladı. Ertesi yıl Orhan Elçin Tiyatrosu'nda sahneye çıkmaya devam etti. Daha sonra Ankara Birlik Tiyatrosu Sahnesi'nde görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na geçmesinin ardından, bu kuruluşta 20 yıldan fazla süreyle birçok oyunda rol aldı. Tiyatroyla birlikte seslendirme çalışmalarına da başlayan sanatçı, TRT'nin ilk dublaj ustalarından birisiydi.

Düttürü Dünya'da Kemal Sunal 'ın eşi Gülsüm, Yeşil Deniz dizisinde Hafize Nine ve Dengi Dengine dizisinde Mevlüde Nine karakterleriyle gönüllere taht kuran Jale Aylanç, 7 Temmuz 2020 tarihinde geçirdiği kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti.

Filmografi

2017 İlk Öpücük
2014 Unutursam Fısılda
2014 Sonsuz Bir Aşk
2014 Olur Olur!
2002 Ben Bir İnsan
1988 Düttürü Dünya
1985 Kırlangıç Fırtınası
1984 Bir Yudum Sevgi

Televizyon

2019 Dengi Dengine
2015 Yeşil Deniz
2012 Suskunlar
2008 Gece Sesleri
2008 Beni Unutma
2007 Yeni Evli
2007 Nazlı Yarim
2006 Fırtına
2006 Hayat Türküsü
2000 Bizim Evin Halleri
1997 İnsan Kurdu (TV Filmi)
1996 Tersine Akan Nehir
1993 Yukarı Karakısık
1985 Parmak Damgası

Tiyatro

1990 Mefisto
1990 Ayaktakımı Arasında
1989 Yusuf ile Menofi