Ünlü yönetmen kansere yenik düştü!

Bol ödüllü Takva filmiyle adını duyuran Özer Kızıltan hayata veda etti.



Türk sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden Özer Kızıltan 57 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir kanser tedavisi gören yönetmen Özer Kızıltan, Takva, Beni Unutma, Aşkın 5 Hali, Mahrumlar gibi filmlere ve Gülbeyaz, Kurşun Yarası, Yaralı Yürek, Hayat Yokuşu gibi dizilere imza atmıştı.

 

Acı haberi Antrakt Sinema duyurdu

Yönetmen Özer Kızıltan'ın vefatı sosyal medyada Antrakt Sinema hesabından, 'Yönetmen Özer Kızıltan 57 yaşında hayatını kaybetti. Özer Kızıltan 2005 yılında 'Takva' isimli filmi çekmişti. Birçok televizyon dizisi de yöneten Özer Kızıltan uzun süredir kanser tedavisi görüyordu' ifadeleriyle duyuruldu.

Özer Kızıltan kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1994 yılında mezun oldu. Okuldayken, Lütfi Akad, Duygu Sağıroğlu , İlhan Arakon , Sami Şekeroğlu gibi ustalardan teorik ve pratik dersler aldı. 2005 yılında ilk uzun metraj sinema filmi 'Takva'yı çekti. Bu film ile birçok ödül kazandı. Takva'dan sonra 2011 yılında kendisini en çok etkileyen senaryoya sahip olduğunu belirttiği 'Beni Unutma' filmini çekti.

Birçok sinema filmi ve televizyon dizilerini yöneten Kızıltan, Son Kuşlar da Gitti ve Gözlerin Yeşilçam'ın Son Yangını isimli kısa filmlerin senaryolarını kaleme almış, Bir Tren Yolculuğu isimli TV filmi, Ayaşlı ve Kiracıları isimli TV dizisi ve Kankardeşi isimli kısa filmde de rol almıştır.

Filmografi

2016 Aşkın 5 Hali
2011 Beni Unutma
2005 Takva
2000 Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse
1994 Son Kuşlar da Gitti (Kısa Film)
1993 Gözlerin Yeşilçam'ın Son Yangını (Kısa Film)

Televizyon

2017 Hayati ve Diğerleri
2017 Elimiz Mahkum (TV Filmi)
2016 Mahrumlar
2016 Kayıp İnci (TV Filmi)
2013 Tozlu Yollar
2011 Küçük Hanımefendi
2010 Sensiz Yaşayamam
2009 Elveda Rumeli
2008 Son Ağa
2008 Karamel
2007 Yaralı Yürek
2007 Sessiz Fırtına
2006 Yalancı Yarim
2006 Mavi Kuş (TV Filmi)
2006 Cemile
2005 Yanık Koza
2004 Yağmur Zamanı
2004 Müjgan Bey
2003 Kurşun Yarası
2002 Gülbeyaz

Senaryo

1994 Son Kuşlar da Gitti (Kısa Film)
1993 Gözlerin Yeşilçam'ın Son Yangını (Kısa Film)

Oyuncu

1992 Kan Kardeşi (Kısa Film)

Televizyon

1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1988 Bir Tren Yolculuğu (TV Filmi)

Ödülleri

2007 57. Berlin Film Festivali - FIPRESCI Ödülü, Takva
2006 43.Antalya Film Şenliği - Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Takva
2007 13. Saraybosna Film Festivali - En İyi Film, Takva
2006 Uluslararası Toronto Film Festivali - Swarovsky Kültürel Yenilik Özel Jüri Ödülü, Takva