Suavi Eren

Suavi Eren
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :8.10.1949
Doğum Yeri:Bilecik

Türk oyuncu.

Oyunculuğa 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başladı. Ardından Kadıköy İl Tiyatrosu'nda oyunlara çıkmaya başladı. Bir müddet sonra Almanya'nın Berlin kentine yerleşti ve burada 'Berlin Oyuncuları' isimli tiyatro grubunu kurdu. 1985 yılında Berlin Schaubühne Tiyatrosu'nda aktör ve reji asistanı olarak görev yaptı. Ardından arkadaşlarıyla birlikte, Berlin Tiyatrom Tiyatrosu'nu kurdu. Der Spiegel tarafından 1986 yılında Venedik Film Festivali'nde en iyi aktör dalında aday gösterilmiştir.

1994 yılına kadar 'Tiyatrom'da sanat yönetmenliği ve reji görevlerinde yer aldı. 2009 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu yönetmenlik yapmıştır. 1976 yılından bu yana, birçok sinema ve televizyon filminde, aktör olarak görev alan Eren, aynı zamanda 'ÇASOD' yönetim kurulu asil üyesidir.

Filmografi

2017 Namlu Ucunda Bir Yaşam Nuri Killigil
2014 İçimdeki İnsan
2014 Kırımlı
2012 Zeytin Zamanı
2012 Karaoğlan
2012 Bir Hikayem Var
2012 Ateşteki Kağıtlar
2010 Nene Hatun
2010 Mahpeyker Kösem Sultan
2009 Sultan Avrupa'da
2008 Miras
2007 Zincirbozan
2003 Giz
2002 Kolay Para
1997 Avcı
1993 Mavi Sürgün
1993 Dann eben mit Gewalt
1984 Ayna
1982 Der Mann auf der Mauer
1979 Almanya Acı Vatan

Televizyon

2018 Payitaht Abdülhamit
2015 Filinta: Bin Yılın Şafağında
2013 Huzur Sokağı
2012 Korkma
2009 Hesaplaşma
2010 Geniş Aile
2009 Arka Sokaklar
2008 İpsiz Recep
2007 Suç Dosyası
2007 Duvar
2006 Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz (TV Filmi)
2006 Küçük Hanımefendinin Şoförü (TV Filmi)
2006 Küçük Hanımefendi (TV Filmi)
2006 Kaybolan Yıllar
2005 Beşinci Boyut
2004 Şubat Soğuğu
2004 Halk Düşmanı (TV Filmi)
2004 Fırtına Hayatlar
2003 Estağfurullah Yokuşu
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Canım Kocacığım
2002 Bulutbey
2001 Vasiyet
2001 Aşkına Eşkıya
2001 90-60-90
2000 Şöhret Tutkusu (TV Filmi)
2000 Tuwas Kanahe
2000 Karakolda Ayna Var
2000 Grenz Übergang
2000 Eurocops Jagt auf heisser klunher in Basel
2000 Auto Fritze
2000 Auf Achse
1999 Küçük Besleme
1999 Fanatik
1998 İkinci Bahar
1998 Cumhuriyetin Altın Yolu (TV Filmi)
1998 Kara Melek

Görev Aldığı Yapımlar

Suavi Eren Fotoğrafları

Suavi Eren Fotoğrafları Suavi Eren Fotoğrafları Suavi Eren Fotoğrafları Suavi Eren Fotoğrafları Suavi Eren Fotoğrafları