Süreyya Duru

Süreyya Duru
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :1.1.1930
Doğum Yeri:İstanbul

Galatasaray Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi hukuk Fakültesini bitiren Duru, yapımcı Naci Duru'nun oğludur. 1955 yılında sinemaya prodüksiyon amirliğiyle başladı. 1960 yılında yönetmenliğe geçtikten sonra, Murat Film adında bir şirket kurarak, babası gibi yapımcılık işinde de bulundu, ayrıca dört film senaryosu yazdı. Sinema alanında yurtiçi ve dışında büyük başarı elde etti. Ada filminin çekimleri sırasında geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Mezarı, İstanbul Feriköy Mezarlığı'ndadır.

Filmografisi

1980'ler

  • Ada, 1988
  • Çil Horoz, 1987
  • Fatmagül'ün Suçu Ne?, 1986
  • Uzun Bir Gece, 1986
  • Geçim Otobüsü, 1984

1970'ler

  • Derya Gülü, 1977
  • Güneşli Bataklık, 1977
  • Ben Bir Garip Keloğlanım , 1976
  • Kara Çarşaflı Gelin, 1975
  • Azgın Bakireler, 1975
  • Yılan Yuvası, 1974
  • Aç Gözünü Mehmet, 1974
  • Bedrana, 1974
  • Çılgın Arzular, 1974
  • Dövüşe Dövüşe Öldüler, 1974
  • Nefret, 1973
  • Rabia, 1973
  • Hayatımın En Güzel Yılları, 1972
  • Her Şafakta Ölürüm, 1972
  • Malkoçoğlu Kurt Bey, 1972
  • Keloğlan, 1971
  • Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri, 1971
  • Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım, 1971
  • Sinderella Kül Kedisi, 1971
  • Beyaz Güller, 1970
  • Selahattin Eyyubi, 1970
  • Şoför Nebahat, 1970

1960'lar

  • Ala Geyik, 1969
  • Malkoçoğlu Akıncılar Geliyor, 1969
  • Malkoçoğlu Kara Korsan, 1968
  • Kader, 1968
  • Yakılacak Kitap, 1968
  • Dağları Bekleyen Kız, 1968
  • Malkoçoğlu Krallara Karşı, 1967
  • Zengin Ve Serseri, 1967
  • Malkoçoğlu, 1966
  • Siyahlı Kadın, 1966
  • Damgalı Adam, 1966
  • Şoför Nebahat Bizde Kabahat, 1965
  • Aşk ve İntikam, 1965
  • Sevgim Ve Gururum, 1965
  • Şoför Nebahat Ve Kızı, 1964
  • Kavga Var, 1964
  • Avare Yavru Filinta Kovboy, 1964
  • Şahane Züğürtler, 1964
  • Döner Ayna, 1964
  • Yakılacak Kitap, 1963
  • Büyük Yemin, 1963
  • Dişi Örümcek, 1963
  • İki Çalgıcının Seyahati, 1962
  • Ateşli Kan, 1962
  • İstanbul'da Aşk Başkadır, 1961

Görev Aldığı Yapımlar