Tabu

Tabu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :4.11.1970
Doğum Yeri:Haydarabad

Hindistanlı model ve oyuncu.

Tam adı Tabassum Fatima Hashmi'dir. Astitva (2000), Chandni Bar (2001), Maqbool (2003) vw Cheeni Kum (2007) gibi yapımlarla tanınmıştır. İki kez En İyi Kadın Oyuncu Ulusal Film Ödülü ve Hindistan Devleti tarafından sanata katkılarından dolayı Hindistan'ın en yüksek dördüncü sivil ödülü olan Padma Shri'yi kazandı.

Filmografi

2019 Jawaani Jaaneman
2019 Garry Sandhu & Neha Kakkar: Hauli Hauli (Kısa Video)
2019 De De Pyaar De
2019 Bharat
2019 Armaan Malik: Chale Aana (Kısa Video)
2018 Missing
2018 Andhadhun
2017 Golmaal Again
2016 Fitoor
2015 Talvar
2015 Drishyam
2014 Jai Ho
2014 Haider
2013 David
2012 Pi'nin Yaşamı
2011 Urumi
2010 Toh Baat Pakki!
2010 Khuda Kasam
2008 Pandurangadu
2008 Idhi Sangathi
2007 Cheeni Kum
2006 Shock
2006 Sarhad Paar
2006 Phir Hera Pheri
2006 Fanaa
2006 Adas
2005 Silsiilay
2005 Meri Zindagi Ek Agneepath
2005 Bhagmati
2005 Andarivaadu
2004 Meenaxi: Tale of 3 Cities
2004 Main Hoon Na
2003 Maqbool
2003 Khanjar
2003 Jaal: The Trap
2003 Hawa
2003 Abar Aranye
2002 Zindagi Khoobsoorat Hai
2002 Saathiya
2002 Maa Tujhhe Salaam
2002 Filhaal...
2002 Chenna Kesava Reddy
2001 Dil Ne Phir Yaad Kiya
2001 Chandni Bar
2001 Aamdani Atthanni Kharcha Rupaiya
2000 Tarkieb
2000 Snegithiye
2000 Shikari
2000 Kandukondain Kandukondain
2000 Hera Pheri
2000 Ghaath
2000 Dil Pe Mat Le Yaar!!
2000 Cover Story
2000 Biwi No. 2
2000 Astitva
1999 Thakshak
1999 Kohram
1999 Hum Saath-Saath Hain: We Stand United
1999 Hu Tu Tu
1999 Biwi No. 1
1998 Hanuman
1998 Aavida Maa Aavide
1998 2001: Do Hazaar Ek
1997 Border
1997 Virasat
1997 Judwaa (Seslendirme)
1997 Iruvar
1997 Darmiyaan: In Between
1997 Chachi 420
1997 Adajya
1996 Tu Chor Main Sipahi
1996 Saajan Chale Sasural
1996 Ninne Pelladatha
1996 Maachis
1996 Kala Pani
1996 Kadhal Desam
1996 Jeet
1996 Himmat
1995 Sisindri
1995 Server Sundaram Gari Abbai
1995 Saajan Ki Baahon Mein
1995 Prem
1995 Haqeeqat
1994 Vijaypath
1994 Pehla Pehla Pyar
1992 Mashooq
1991 Coolie No. 1
1985 Hum Naujawan
1982 Bazaar

Görev Aldığı Yapımlar

Tabu Fotoğrafları

Tabu Fotoğrafları Tabu Fotoğrafları Tabu Fotoğrafları Tabu Fotoğrafları Tabu Fotoğrafları