Tayfun Akalın

Tayfun Akalın
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.1.1958
Doğum Yeri:Tekirdağ

Türk oyuncu.


Hababam Sınıfı film serilerinde canlandırdığı Kalem Şakir tiplemesiyle tanındı. Levent Lisesi ve Erciyes Üniversitesi'nde Turizm İşletmeciliği bölümünü tamamladı. Hayatında bir kere nikah masasına oturan Tayfun Akalın'ın bu evlilikten iki çocuğu var. Sinemaya ilk adımını 1975 yapımı Bizim Aile filmiyle attı. Tayfun Akalın, Ertem Eğilmez'in yönettiği Hababam Sınıfı serisiyle tanındı.

Filmografi

1978 Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor
1977 Hababam Sınıfı Tatilde
1976 Hababam Sınıfı Uyanıyor
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı
1978 Bizim Aile

Görev Aldığı Yapımlar