Tevfik Yapıcı

Tevfik Yapıcı
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :21.3.1950
Doğum Yeri:Ankara

Türk oyuncu.

Profesyonel olarak ilk kez 1967 yılında Tulûat Tiyatrosu'nun son temsilcilerinden olan Sadi Tek Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Sinemaya ise ilk kez 1986 yılı yapımı Guguk Kuşu / Aşka Zaman Yok filmiyle adım atmıştır. TV'deki ilk rolü ise Ferhunde Hanımlar dizisiyle 1993 yılında gerçekleşmiştir.

Akasya Durağı dizisinde Komiser Cemal, Eyyvah Eyyvah'da Muharrem ve Yahşi Batı'da Başkan Garfield karakterleriyle tanınmıştır. Sevilen oyuncu 1989 yılında yayınlanan Tatlı Ali ve 2000 yılında yayınlanan Tarlam Düştü Yerlere dizilerinin yönetmenliğini de üstlenmiştir.

Filmografi

2019 Sokağın Çocukları
2018 Trileçe
2010 Nene Hatun
2010 Eyyvah Eyvah
2009 Yahşi Batı
2007 Son Ders: Aşk ve Üniversite
2007 Benim ve Roz'un Sonbaharı
2006 Hokkabaz
1986 Guguk Kuşu / Aşka Zaman Yok

Televizyon

2017 Kadın
2017 Klavye Delikanlıları
2016 Gülümse Yeter
2016 Anne
2015 Beş Kardeş
2015 İlişki Durumu: Karışık
2015 Lokman İlyas (TV Filmi)
2014 Çiçek
2014 Elif
2013 Nizama Adanmış Ruhlar
2013 Umutsuz Ev Kadınları
2008 Kötüler Konağı (TV Filmi)
2008 Dizine Dursun
2008 Ateşle Barut
2011 Akasya Durağı
2007 Hırçın Kız
2007 Bez Bebek
2009 Yaprak Dökümü
2006 Doktorlar
2005 Gümüş
2005 Emret Komutanım
2005 Beşinci Boyut
2005 Belalı Baldız
2005 Aşk Oyunu
2004 Yabancı Damat
2004 Cennet Mahallesi
2003 Şöhretler Kebapçısı
1993 Ferhunde Hanımlar

Yönetmen

2000 Tarlam Düştü Yerlere
1998 Tatlı Ali

Görev Aldığı Yapımlar

Tevfik Yapıcı Fotoğrafları

Tevfik Yapıcı Fotoğrafları Tevfik Yapıcı Fotoğrafları Tevfik Yapıcı Fotoğrafları Tevfik Yapıcı Fotoğrafları Tevfik Yapıcı Fotoğrafları