Tolga Çevik

Tolga Çevik
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :1.01.1974
Doğum Yeri:İstanbul

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, komedyen.

Avrupa Yakası adlı dizide Sacit Kıral karakterini canlandırmış ve daha sonra diziden ayrılarak kendi hazırladığı Komedi Dükkanı adlı programa ağırlık vermiştir. 2014 yılı içerisinde ise Arkadaşım Hoşgeldin ile devam etmiştir. Star TV'de 2016 yılı mart-temmuz ayları arasında Müdür Ne'aptın? programını sunmuştur. Ayrıca Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) üyesi de olan Çevik, pek çok yapımda Yılmaz Erdoğan ile beraber çalışmıştır.

İlk yılları

Tolga Çevik 12 Mayıs 1974 tarihinde İstanbul'da doğdu. Bahariye İlkokulu'nu bitirmesinin ardından Özel Doğuş Lisesi'nde ortaokulu ve liseyi bitiren Çevik ilk defa bu okulda tiyatro çalışmalarında bulundu. Liseler arası yarışmalarda en iyi oyuncu ödülleri aldı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavını kazanamaması üzerine Yeditepe Oyuncuları adlı tiyatroya katıldı. 1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi'nin Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olmuş ve eğitimi sırasında Amerikalı aktör Robin Williams'tan eğitim almıştır.

Kariyeri

Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu'nda profesyonel hayatına başlamıştır. BKM oyuncusu olan Çevik, genellikle BKM yapımı film, dizi ve oyunlarda rol alır. Topluluğun Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunu dışında, Yeditepe Oyuncuları'nın Kelebekler Özgürdür oyununda rol aldı.

Komedi Dükkanı

Komedi Dükkanı adlı programı TRT den sonra Star TV'de 2010-2011 sezonunda açmıştır. 15 Haziran 2011 tarihinde program 'Yolun Sonu' adlı bir bölüm ile noktalanmıştır. Arkadaşım Hoşgeldin adlı Avrupa turnesini bitirdikten sonra, 31 Aralık 2013'ten itibaren Kanal D'de yayınlanan Arkadaşım Hoşgeldin oyunu 2015 Ocak ayında final yapmıştır.

Özel Hayatı

Tolga Çevik, Cem Yılmaz'ın kardeşi Özge Yılmaz ile 2004 yılında evlenmiştir. Bir kız (Tuna) ve bir erkek (Tan) adında iki çocuğu vardır.

Filmografi

2021 Patron Mutlu Son İstiyor 2
2016 Sen Benim Her Şeyimsin
2014 Patron Mutlu Son İstiyor
2012 Sen Kimsin?
2005 Organize İşler
2004 Hızlı Adımlar
2003 Vizontele Tuuba
2000 Vizontele
2000 Herkes Kendi Evinde
2000 Köçek

Televizyon

2021 Tolgshow Filtresiz
2016 Müdür Ne'aptın
2015 Arkadaşım Hoşgeldin
2010 Komedi Dükkanı
2008 Avrupa Yakası
2004 Sevinçli Haller
2004 Her Şey Yolunda
2004 Dişi Kuş
2003 Ölümsüz Aşk
2003 Esir Şehrin İnsanları
2002 Aşk ve Gurur
1998 Salacak Öyküleri
1998 Feride

Senaryo

2012 Sen Kimsin?

Televizyon

2021 Tolgshow Filtresiz
2016 Müdür Ne'aptın
2015 Arkadaşım Hoşgeldin

Görev Aldığı Yapımlar

Tolga Çevik Fotoğrafları

Tolga Çevik Fotoğrafları Tolga Çevik Fotoğrafları Tolga Çevik Fotoğrafları Tolga Çevik Fotoğrafları Tolga Çevik Fotoğrafları