Tom Skerritt

Tom Skerritt
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :25.8.1933
Doğum Yeri:Detroit, Michigan

ABD'li aktör.

Tam adı Thomas Roy 'Tom' Skerritt'tir. Skerritt, ilk kez 1962 yılında televizyon yapımı Combat! ve aynı yıl yapımcılığını Terry Sanders'in üstlendiği War Hunt adlı sinema filminde rol aldı. Ancak kariyerini etkileyecek ilk yapımlar M*A*S*H (1970), Harold and Maude (1971), Big Bad Mama, Cheech & Chongs Up In Smoke (1978) ve Alien (1979) filmleri oldu. Alien filminde oynadığı Nostromo uzay gemisinin kaptanı A.J. Dallas rolü kısa da olsa hafızalara kazındı. Daha sonra SpaceCamp (1986) ve Top Gun (1986) filmlerinde oynadı. Top Gun filminde oynadığı Komutan Mike 'Viper' Metcalf rolünde ve Contact (1997) filmindeki astronot bilim adamı David Drumlin rolünde beğeni kazandı.

A River Runs Through It (1992) filminde MacLean rolünü canlandırdı. Poison Ivy (1992) filminde Drew Barrymore ile birlikte oynadı. Stephen King romanından uyarlanan The Dead Zone filminde kasabanın şerifi rolündeydi.

Cheers adlı TV dizisinde Evan Drake karakterini canlandırdı. Law & Order: Special Victims Unit ve Picket Fences (1992–1996) dizilerinde rol aldı. Fox ve BBC'nin yapımcılıklarını üstlendiği Homeland Security ve The Grid yapımlarında rol aldı. Her iki yapımda kontra-terörizmi konu almıştı.

Brothers & Sisters TV dizisinde William Walker rolünü canlandırdı. Steel Magnolias (1989) filminde Sally Field'ın kocası rolünü oynadı. ABC'nin aile dizisi Fallen'de göründü. Microsoft'un yeni sistemi Windows Vista'nın tanıtımlarında rol aldı. Tim and Eric Awesome Show, Great Job! dizisinde bulundu. 2006 yılında yönetmenliğini Christopher N. Rowley'nin yaptığı Bonneville adlı filmde oynadı.

Özel yaşamı

Detroit, Michigan'da doğan Skerritt, ev hizmetlisi Helen ve işçi Roy Skerritt'in oğlu idi. 1951 yılında Detroit Mackenzie Lisesi'ne (Mackenzie High School) giden aktör, daha sonra Wayne Devlet Üniversitesi (Wayne State University) ve Los Angeles-Kaliforniya Üniversitesi'ne (University of California at Los Angeles) gitti. 1988 yılından beri sanatçı, yaşamını Seattle, Vaşington'daki Vaşington Gölü'ndeki evi ve San Juan Adaları'ndan Lopez Adası'nda bulunan evi arasında geçirmektedir. Skerritt, üç oğlu ve bir kızı vardır.

Filmografi

2017 Lucky
2017 Day of Days
2016 A Hologram for the King
2014 Field of Lost Shoes
2013 Redwood Highway
2012 Ted
2011 Your Love Never Fails
2010 Redemption Road
2009 Whiteout
2009 For Sale by Owner
2009 Rivers of a Lost Coast
2008 Beer for My Horses
2007 The Velveteen Rabbit
2006 Bonneville
2003 Tears of the Sun
2003 Swing
2002 Tuscaloosa
2002 Changing Hearts
2002 Greenmail
2001 Texas Rangers
1999 The Other Sister
1998 Smoke Signals
1997 Contact
1992 Poison Ivy
1992 Knight Moves
1992 Wild Orchid 2: Two Shades of Blue
1992 A River Runs Through It
1992 Singles
1990 The Rookie
1989 Big Man on Campus
1989 Steel Magnolias
1988 Honor Bound
1988 Nightmare At Bittercreek
1988 Poltergeist III
1987 Maid to Order
1987 The Big Town
1986 Top Gun
1986 SpaceCamp
1986 Opposing Force
1986 Wisdom
1983 The Dead Zone
1982 Fighting Back
1981 A Dangerous Summer
1981 Savage Harvest
1981 Silence of the North
1979 Alien
1978 Up in Smoke
1978 Ice Castles
1977 The Turning Point
1976 Plot of Fear
1976 Madama, La
1975 The Devil's Rain
1974 Thieves Like Us
1974 Run, Run, Joe!
1974 Big Bad Mama
1974 The Night Stalker
1972 Fuzz
1971 Wild Rovers
1971 Harold and Maude
1970 MASH
1965 Those Calloways
1964 One Man's Way
1962 War Hunt

Televizyon

2015 Madam Secretary
2014 The Good Wife
2012 Leverage
2012 White Collar
2010 Leverage
2010 The Closer
2008 The Dead Zone
2008 Tim and Eric Awesome Show, Great Job!
2008 Dr. Jekyll and Mr. Hyde (TV Filmi)
2008 The Trojan Horse (Mini Dizi)
2007 Killer Wave (Mini Dizi)
2006 Mammoth (TV Filmi)
2006 Huff
2006 Desperation (TV Filmi)
2006 Fallen (Mini Dizi)
2006 Brothers & Sisters
2005 Vinegar Hill (TV Filmi)
2005 Category 7: The End of the World (Mini Dizi)
2004 Homeland Security (TV Filmi)
2004 Law & Order: Special Victims Unit
2004 The Grid (Mini Dizi)
2003 Biography
2003 The West Wing
2002 Path to War (TV Filmi)
2002 Will & Grace
2001 Chestnut Hill
2001 The Voyage to Atlantis: The Lost Empire (Kısa Belgesel)
2000 An American Daughter (TV Filmi)
2000 High Noon (TV Filmi)
2000 Jackie Bouvier Kennedy Onassis (TV Filmi)
1999 Into the Wild Blue (Belgesel)
1999 The Hunt for the Unicorn Killer (Mini Dizi)
1999 Aftershock: Earthquake in New York (TV Filmi)
1998 Two for Texas (TV Filmi)
1997 Divided by Hate (TV Filmi)
1997 Chicago Hope
1997 What the Deaf Man Heard (TV Filmi)
1992 Getting Up and Going Home (TV Filmi)
1992 In Sickness and In Health (TV Filmi)
1992 Picket Fences
1990 The China Lake Murdersv
1990 Child in the Night (TV Filmi)
1990 ABC Afterschool Special
1990 She'll Take Romance (TV Filmi)
1989 The Heist (TV Filmi)
1989 Red King, White Knight (TV Filmi)
1988 Moving Target (TV Filmi)
1988 Nightmare at Bittercreek (TV Filmi)
1987 Poker Alice (TV Filmi)
1987 Cheers
1986 Miles to Go... (TV Filmi)
1986 The Hitchhiker
1986 The Parent Trap II (TV Filmi)
1986 The New Twilight Zone
1986 Danger Bay
1984 Calendar Girl Murders (TV Filmi)
1984 A Touch of Scandal (TV Filmi)
1983 Ryan's Four
1978 Baretta
1978 Maneaters are Loose! (TV Filmi)
1976 S.W.A.T.
1976 Sara
1976 Alle origini della mafia (Mini Dizi)
1975 The Last Day (TV Filmi)
1975 Barnaby Jones
1974 Get Christie Love!
1974 Kolchak: The Night Stalker
1974 The Manhunter
1971 Storefront Lawyers
1971 The Birdmen (TV Filmi)
1971 Nichols
1971 Cannon
1970 Hawaii Five-O
1970 Medical Center
1970 The Name of the Game
1970 Bracken's World
1969 The Outsider
1969 Lancer
1968 Cimarron Strip
1968 Run for Your Life
1968 Felony Squad
1967 Mannix
1967 Hallmark Hall of Fame
1966 The Time Tunnel
1966 The F.B.I.
1965 Voyage to the Bottom of the Sea
1965 Disney's Wonderful World
1965 The Fugitive
1965 Pete
1965 Gunsmoke
1965 Ben Stone
1964 Wagon Train
1964 My Favorite Martian
1964 Twelve O'Clock High
1964 Bonanza
1964 Corporal Bill Tanner
1963 Laramie
1963 The Real McCoys
1963 The Alfred Hitchcock Hour
1963 My Three Sons
1963 Death Valley Days
1962 Combat!
1962 The Virginian

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Skerritt Fotoğrafları

Tom Skerritt Fotoğrafları Tom Skerritt Fotoğrafları Tom Skerritt Fotoğrafları Tom Skerritt Fotoğrafları Tom Skerritt Fotoğrafları