Tony Curran

Tony Curran
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :13.12.1969
Doğum Yeri:Glasgow

Tony Curran; Glasgow, İskoçya doğumlu aktör. 13 Aralık 1969'da dünyaya gelmiştir. Glasgow'un bilinen R.S.A.M.D. okulu'ndan Mezun olmustur, 1.89 m Boyundaki Tony, kızıl saçlı ve mavi gözlüdür.
Aktör küçüklüğünden beri aktör olmak istedigini dile getiriyormuş: Bana çok kücükken sormuslar,
Ne olmak istiyorsun? Ben de Actor deyince soran kişi hayretler icinde kalmıs.

Şimdiye kadar bazı büyük yapımlarda yer alan Tony, şaşırtıcı bir sekilde çoğunlukla BBC'nin eski This life serisindeki küçük rolünün hatırlandığını söylüyor.
Belki de bu rolünde bir eşcinsel tesisatçıyı oynadığından kaynaklandığını söylüyor. Alan Moore'un LXG, filminde görünmez adamı oynamak için kendisinden mavi ve sıkı bir elbise giymesini istemişler.
Tek üzüntüsünün (elbise hakkında) ise elbisenin mavi yerine yeşil olmamasi idi. Koyu bir Celtic FC taraftarı olan Tony, bunu dile getirmişti.
Filmografi

    Being Human (1993) — Çapulcu
    Shallow Grave (1994) — seyahat acentası
    Captives (1994) — Spider
    Go Now (1995) — Chris Cameron
    The Magical Legend of the Leprechauns (1999) — Sean Devine
    The 13th Warrior (1999) — Weath the Musician
    Gladiator (2000) — Katil #1
    Pearl Harbor (2001) — Ian
    Blade II (2002) — Rahip
    Menace (2002) — Det. Sgt. Skinner (TV)
    The League of Extraordinary Gentlemen (2003) — Rodney Skinner (The Invisible Man)
    Flight of the Phoenix (2004) — Rodney
    Beowulf & Grendel (2005) — Hondscioh
    Underworld: Evolution (2006) — Markus Corvinus
    Red Road (2006) — Clyde
    Miami Vice (2006) — Aryan Brother (as Anthony Curran)
    The Good German (2006) — Danny
    Trust Me (2007) — Miles Loncrain
    Shuttle (2008) — Sürücü
    The Midnight Meat Train (2008) — Sürücü
    The Lazarus Project (2008) — William Reeds
    A Day in the Life (2009) — Dr. Reynolds
    Ondine (2009) — Alex
    Corrado (2009) — Memur Tony
    Golf in the Kingdom (2010) - Adam Green
    Doctor Who (2010) - Vincent Van Gogh
    The Presence (2010) - The Man In Black
    The Adventures of Tintin (2011) — Teğmen Delcourt
    Big Mommas: Like Father, Like Son (2011) - Chirkoff
    The Veteran (2011) - Chris Turner
    Cat Run (2011) - Sean Moody
    Two-Legged Rat Bastards (2011) (kısa) - Desoto
    Crossmaglen (2011) - Dermot McGarvey
    The Last Best Place (2011) - Fletcher

Görev Aldığı Yapımlar

Tony Curran Fotoğrafları

Tony Curran Fotoğrafları Tony Curran Fotoğrafları Tony Curran Fotoğrafları Tony Curran Fotoğrafları Tony Curran Fotoğrafları