Tuğba Özay

Tuğba Özay
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.2.1978
Doğum Yeri:İstanbul

Türk Pop Müziği sanatçısı, söz yazarı, manken ve oyuncu. 

Tam adı Nihal Tuğba Özay'dır. Aslen Trabzonludur. Ödüller kazanmış bir ders kitapları yazarı ve aynı zamanda şair olan babası Trabzon, öğretmen olan annesi Antalya kökenlidir.

Orta öğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde yapmış, daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümü'ne kaydolmuştur.

Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır. Ayrıca motosiklet tutkusu ile tanınır.

Mankenliğe 1994'te bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı yıl 'Sonradan Görmeler' televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

1995'de Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, ancak yine de aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

Özay, 'Dekolte' ve 'Melekler Evi' adlı müzik eğlence programları sunuculuğunun yanı sıra, birçok reklam filminde rol aldı. Ayrıca 1994'te Nuray Hafiftaş ve Ufuk Bigay'ın, 1995'te Alihan ve Gökhan Güney'in, 1997'de Mahsun Kırmızıgül'ün, 1998'de Ferhat Güzel'in kliplerinde rol alan Özay, Yaşar Günaçgün, Selami Şahin, Arto ve Demet Akalın'ın kliplerinde de oynadı.

Kariyeriyle olduğu kadar özel hayatıyla da magazin basınının ilgisini çeken Özay, 2003 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Tuğba Özay'la Fitness adlı ilk Türk yapımı Aerobik VCD ve DVD'sini yaptı. Kısa bir süre sonra yine bir ilke imza atarak kariyerindeki 10. yıl anısına Best of Tuğba Özay kataloğunu hayata geçirdi. 1. sınıf kalitedeki bu çalışması alanında ilk ve tektir. Katalogdan elde edilen gelirle Tuğba Özay, Ankara Çubuk'ta hortum felaketinde yıkılan köy okulunu yeniden yaptırdı ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten ödül alarak onurlandırıldı.

Tuğba Özay, 12 Mayıs 2009 tarihinde İtalya'nın Milano kentinde görkemli bir düğünle İtalyan iş adamı Ludovic Fattizzo ile evlendi. 4 yıl sonra boşanma kararı alan Özay, 6 yıl sonra 2015 yılında boşanabildi.

Ağustos 2007 - Ocak 2008 tarihleri arasındaki hapishane günlerinin anılarını, Doğan Kitap'la anlaşarak Haziran 2008'de 'Bedel' adı altında kitaplaştırdı.

2010 yılında ilk albümü Armoni, 2011 yılında ikinci albümü Üç Nokta yayınlanmıştır.

2016 yılı Ocak ayında TV8'de yayınlanmaya başlayan Survivor'da yarışmıştır.

2016 yılında üçüncü albümü Pes Etme yayınlanmıştır. Ardından albümün çıkış şarkısı Pes Etme'nin klibi YouTube'da, 1 Ağustos tarihinde yayınlanmıştır.

Filmografi

2019 Laz Kit
2018 Azraille Dans
2018 Elim Sende
2017 Bordo Bereliler Suriye
2016 Nefrin
2015 Avanak Dedektör
2012 Şehr-i Girdap
2012 Dartonlar ve Laz Kit
2010 Karabulut
2010 İblis: Cadı Kanı (Seslendirme)
2009 Saddam'ın Askerleri: Kara Güneş
2006 Karanlıkta Makyaj (Seslendirme)

Televizyon

2019 Arayış
2016 Survivor 2016 (TV Programı)
2013 Ben Burdan Atlarım (TV Programı)
2012 Trophy Türk (TV Programı)
2012 İşler Güçler
2002 Reyting Hamdi
2002 Paşalı
2001 Bizim Otel
2001 Yapayalnız
2000 Zehirli Çiçek
1999 Çiçek Taksi
1998 Aynalı Tahir
1997 Sensiz İki Gün
1996 Hemşerim

Tiyatro

2014 Pardon Bekar mısınız?

Albüm

2016 Pes Etme
2011 Üç Nokta
2010 Armoni

Görev Aldığı Yapımlar

Tuğba Özay Fotoğrafları

Tuğba Özay Fotoğrafları Tuğba Özay Fotoğrafları Tuğba Özay Fotoğrafları Tuğba Özay Fotoğrafları Tuğba Özay Fotoğrafları