Tülin Özen

Tülin Özen
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :24.12.1979
Doğum Yeri:Hatay

Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu.

Artvin kökenli bir ailenin çocuğu olarak 24 Aralık 1979 İskenderun’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra, önce İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliğinde bir süre öğrenim görmüş, sonrasında Yeditepe Oyuncuları'nda burslu olarak öğrenimine devam etmiştir. Semih Kaplanoğlu'nun 'Meleğin Düşüşü' filmi ile 'En iyi kadın oyuncu' Altın Portakal Ödülünü kazanmıştır. Beyaz Gelincik adlı dizide canlandırdığı Meryemce karakteri ile tanınırlığı artmıştır. 12 Kasım 2015 tarihinde başlayan Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde I. Ahmet'in annesi Handan Sultan'ı canlandırmıştır. Ocak 2016'da Eti Browni Intense reklamında oynamıştır ve 20 Ocak 2017'de Kötü Çocuk filminde oynamıştır.

Filmografi

2019 Karakomik Filmler Emanet
2017 Kötü Çocuk
2015 Mahfuz (Kısa Film)
2015 Abluka
2014 The Visit (Kısa Film)
2014 Gülümse
2014 Pek Yakında
2014 Çekmeköy Underground
2013 Mavi Dalga
2013 Karnaval
2012 Yük
2010 Mi Hatice (Kısa Film)
2010 Bal
2009 11'e 10 Kala
2008 Doğum (Kısa Film)
2008 Süt
2008 Yapayalnız (Kısa Film)
2008 Vicdan
2007 Yarın Geçti (Kısa Film)
2007 Yumurta
2005 Meleğin Düşüşü
2003 Melek Oyunu (Kısa Film)

Televizyon

2018 Ufak Tefek Cinayetler
2017 Aşk ve Gurur
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2013 Aldırma Gönül
2012 Yalan Dünya
2011 Üsküdar'a Giderken
2011 Bizim Yenge
2010 Kapalıçarşı
2008 Cennetin Çocukları
2006 Rüya Gibi (Mini Dizi)
2005 Beyaz Gelincik
2004 En Son Babalar Duyar
2004 Aynalar (Mini Dizi)

İnternet Dizisi

2017 Masum

Tiyatro

Sersemler Evi (oyun)
Güzel Şeyler Bizim Tarafta (oyun)
Dil Kuşu (tek kişilik)
Vahşet Tanrısı

Ödülleri

2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Meleğin Düşüşü
2005 Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Meleğin Düşüşü
2005 Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Meleğin Düşüşü
2008 Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Vicdan
2009 Adana Altın Koza Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Vicdan
2009 Siyad Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Vicdan
2016 İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri - En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu, Abluka

Görev Aldığı Yapımlar

Tülin Özen Fotoğrafları

Tülin Özen Fotoğrafları Tülin Özen Fotoğrafları Tülin Özen Fotoğrafları Tülin Özen Fotoğrafları Tülin Özen Fotoğrafları