Tuna Arman

Tuna Arman
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :22.03.1969
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Tiyatro yapmaya 1980 yılında AÇOK adlı grup bünyesinde başladı. 1982 yılında TES Şan Tiyatrosu kursuna gitti. 1984’te İstanbul Belediye Tiyatrosu'na devam etti. 1985’te ilk tiyatrosunu Devlet Tiyatrosu'nda Kızıldereliler adlı oyunda oynadı. Sadri Alışık Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, Deve Kuşu Kabare tiyatrolarında oynadı.

2011 yılında engelli hayvanların varlığına dikkat çekmek amacıyla, radyo programcısı ve hayvan hakları aktivisti Tolga Öztorun ve fotoğrafçı Ateş Kantürk ile birlikte engelli bir hayvanla fotoğraflanan ünlülerin, makyaj veya fotoğraf müdahalesiyle engelli olarak gösterildiği 'Farkında mısın?' projesini gerçekleştirdi. Yanımda Kal (2018), Komik Bir Aşk Hikâyesi (2013) ve Çiçek Taksi (1995-2002) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Aylak Takımı
2019 Baba 'Bu Alem Bi Alem'
2018 Çocuklar Sana Emanet
2018 Yanımda Kal
2016 Olaylar Olaylar
2015 Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi
2009 Köpek Oteli
1985 Mavi Mavi

Televizyon

2015 Umut Apartmanı (TV Filmi)
2017 İki Yalancı
2017 Çocuklar Duymasın
2015 Tutar mı Tutar
2015 Aşk Yeniden
2014 Arka Sokaklar
2012 Bulutların Ötesi
2011 Yaseminli Yuva
2011 Alemin Kıralı
2010 Türk Malı
2009 Küçük Kadınlar
2008 Çorap Söküğü
2008 Kendi Okulumuza Doğru
2008 Derman
2007 Hepsi1
2007 Doktorlar
2004 Çocuğun Var Derdin Var
2004 Avrupa Yakası
2002 Çiçek Taksi
2001 Tatlı Hayat
2000 Cümbüşiye
1999 Evimiz Olacak mı?
1998 Şafak Vakti
1993 Zapping Ailesi
1993 Umut Taksi
1993 Hastane
1993 Cümbüş Sokak
1993 Bizim Mahalle
1993 Ana Yüreği
1986 Uzak Kentin İnsanları (Köprü)
1986 Altınkuş Musiki Cemiyeti

Görev Aldığı Yapımlar

Tuna Arman Fotoğrafları

Tuna Arman FotoğraflarıTuna Arman FotoğraflarıTuna Arman FotoğraflarıTuna Arman FotoğraflarıTuna Arman Fotoğrafları