Tuncer Salman

Tuncer Salman
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :15.3.1965
Doğum Yeri:Uşak

Türk oyuncu.

1990'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Ana Sanat Dalı bölümü mezunudur. Bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. 1993-2001 yılları arasında Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nde çalıştı. 2002 yılından itibaren Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başladı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra birçok sinema, televizyon çalışmaları da yapmaktadır. 1997 yılında Azerbaycanlı yönetmen Namık Agayev ile birlikte 'OL Tiyatrosu'nu kurdu. Tiyatronun ilk projesi olarak 'Hoşgeldin Nazım' adlı oyun sahnelendi. Daha sonra Richard Bach'ın aynı adlı kitabından uyarlanan Martı adlı tiyatro oyununu sergiledi. Vizontele (2000), Beşik Kertmesi (2002), Vizontele Tuuba (2003), Organize İşler (2005) ve Saklambaç (2005) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Kendi Yolumda
2019 Şuursuz Aşk
2016 Posta Kutusu
2016 Ankara Yazı
2015 Kalandar Soğuğu
2014 Olur Olur!
2011 Kurtuluş Son Durak
2006 Hokkabaz
2005 Organize İşler
2003 Vizontele Tuuba
2002 Prag'a Ne Dersin (Kısa Film)
2000 Vizontele

Televizyon

2018 Kalbimin Sultanı
2017 Dayan Yüreğim
2016 Kördüğüm
2015 Şartlı Tahliye (TV Filmi)
2015 Kurtlar Vadisi Pusu
2013 Osmanlı Tokadı
2012 Kötü Yol
2013 Dila Hanım
2010 Bitmeyen Şarkı
2008 Annem
2005 Son Osmanlı
2005 Saklambaç
2005 Düşler ve Gerçekler
2003 Gelin
2002 Vaka-i Zaptiye
2002 Beşik Kertmesi
1992 Emret Bakanım

Görev Aldığı Yapımlar

Tuncer Salman Fotoğrafları

Tuncer Salman Fotoğrafları Tuncer Salman Fotoğrafları Tuncer Salman Fotoğrafları Tuncer Salman Fotoğrafları Tuncer Salman Fotoğrafları