Tzi Ma

Tzi Ma
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :10.6.1962
Doğum Yeri:Hong Kong

Çin asıllı ABD'li oyuncu.

Sekiz çocuklu bir ailenin çocuğu olarak 10 Haziran 1962'de o zamanlar İngiltere'ye bağlı olan Hong Kong'da doğdu. Daha sonra ailesinin yerleştiği Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'ta yetişti. Ana dili Çince ve lehçeleri dışında dışında İngilizce dilinide akıcı konuşabilmektedir. Çinli oyuncu Tzi Ma, 1994'te Christine Ma ile evlenmiştir. Oyunculuğa ilk kez 1979 yılı yapımı Cocaine Cowboys filmiyle adım atmıştır. Günümüze gelene dek 125 filmde rol alan oyuncu Dante's Peak, Rush Hour, 24, Arrival ve The Man in the High Castle gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 A Father's Son (Kısa Film)
2020 Tigertail
2020 Mulan
2019 Elveda
2018 Gökdelen
2018 Bad Company
2017 The Jade Pendant
2017 Meditation Park
2016 Geliş
2015 Pali Road
2015 Diablo
2015 Baby Steps
2014 Yetenek Avcısı
2014 Sutures (Kısa Film)
2014 A Good Man (Video)
2013 Made in Chinatown (Kısa Film)
2013 #1 Serial Killer
2012 Kampanya
2009 Lie to Me Season 1: The Truth About 'Lie to Me' (Kısa Video)
2009 Formosa Betrayed
2008 The Sensei
2008 Aşk Yönetimi
2008 All God's Children Can Dance
2007 İsyan
2007 Bitirim İkili 3
2007 Baby
2006 Akeelah and the Bee
2005 Red Doors
2004 Kadın Avcıları
2002 Sessiz Amerikalı
2001 Hawaiian Gardens
1999 Catfish in Black Bean Sauce
1998 Bitirim İkili
1997 Kızıl Köse
1997 Dante Yanardağı
1996 Tepki
1995 Make a Wish, Molly (Kısa Film)
1993 Casus Avı
1992 Hızlı Ateş
1990 RoboCop 2
1990 DMZ
1986 Para Tuzağı
1981 Hepsi Güldüler
1979 Cocaine Cowboys

Televizyon

2019 Wu Assassins
2019 Treadstone
2019 Star Wars: Resistance (Seslendirme)
2019 Veep
2018 The Resident
2018 Silikon Vadisi
2017 The Catch
2017 Ransom
2017 Madam Secretary
2017 Criminal Minds: Beyond Borders
2017 An American Girl Story: Ivy & Julie 1976 - A Happy Balance (TV Filmi)
2016 The Man in the High Castle
2016 Stitchers
2016 Man Seeking Woman
2016 Elementary
2016 Angie Tribeca
2016 Bir Varmış Bir Yokmuş
2015 Yürüyen Cehennem
2015 Satisfaction
2014 State of Affairs
2014 24: Live Another Day (Mini Dizi)
2013 Saving Hope
2013 Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 American Dad! (Seslendirme)
2013 Bloodline (TV Filmi)
2012 Vegas
2012 Perception
2011 True Justice
2011 Hawaii Five-0
2011 Chaos
2010 The Whole Truth
2010 NCIS: Los Angeles
2010 Lie to Me
2009 The Beast
2009 Fringe
2009 Dollhouse
2009 Dirty Sexy Money
2009 Cold Case
2008 Grey's Anatomy
2008 Finnegan (TV Filmi)
2007 Dragon Boys
2007 24
2006 The Unit
2006 Deadwood
2006 Commander in Chief
2005 JAG
2004 Jake 2.0
2004 Hawaii
2003 The Practice
2002 The Bernie Mac Show
2002 Law & Order
2002 ER
2002 Boomtown
2001 NYPD Blue
2000 Walker, Texas Ranger
2000 The Pretender
2000 Gideon's Crossing
2000 City of Angels
2000 Chicago Hope
2000 Nash Bridges
1999 The Magnificent Seven
1999 Millennium
1999 Martial Law
1995 Vanishing Son
1994 The Adventures of Brisco County, Jr.
1993 Street Justice
1990 Yellowthread Street
1990 Midnight Caller
1990 Head of the Class
1990 Forbidden Nights (TV Filmi)
1989 Star Trek: The Next Generation
1989 MacGyver
1989 L.A. Law
1989 The Forgotten (TV Filmi)
1985 The Equalizer
1984 Cosby Ailesi
1982 Joseph Papp Presents: The Dance and the Railroad (TV Filmi)

Video Oyunları (Seslendirme)

2012 Sleeping Dogs
2012 Nightmare in North Point

Görev Aldığı Yapımlar

Tzi Ma Fotoğrafları

Tzi Ma Fotoğrafları Tzi Ma Fotoğrafları Tzi Ma Fotoğrafları Tzi Ma Fotoğrafları Tzi Ma Fotoğrafları