Uğur Polat

Uğur Polat
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :4.9.1961
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Tam adı Uğur Hakan Polat'tır. 1978 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı. 1981'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü.

Uzun yıllar görev aldığı Devlet Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol aldı. 1996 yılında İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'nü aldı. Çevirdiği birçok sinema filminde de ödüllere layık görüldü. Salkım Hanım'ın Taneleri (1999), Sis ve Gece (2007) ve Bütün Kapılar Kapalıydı (1990) gibi yapımlarla tanınmıştır. 

Filmografi

2020 Aşk Tesadüfleri Sever 2
2019 Soluk
2015 Ertuğrul 1890
2015 Eksik
2013 Ummah - Unter Freunden
2012 Jurnal (Kısa Film)
2013 Benimle Oynar mısın?
2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
2011 Güzel Günler Göreceğiz
2010 Çakal
2010 Yahşi Batı
2008 Ali'nin Sekiz Günü
2008 Devrim Arabaları
2008 Vali
2008 Beni Unutma
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Küçük Adımlar
2007 Sis ve Gece
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2005 2 Süper Film Birden
2002 Güz Sancısı
2003 Karşılaşma
2001 O da Beni Seviyor
2000 Beni Unutma
2000 Ayna
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
2000 Filler ve Çimen
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1999 Kimsecikler
1997 Kördüğüm
1996 Bir Erkeğin Anatomisi
1995 Bir Kadının Anatomisi
1992 Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri
1991 Suyun Öte Yanı
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı
1989 Cahide
1988 Sis
1981 Mutlu Ol Yeter
1980 Yaşamak Bu Değil

Televizyon

2018 Dip (Mini Dizi)
2017 Kayıtdışı
2016 Gecenin Kraliçesi
2015 Ulan İstanbul
2014 Cinayet
2013 Son
2012 Kayıp Şehir
2011 Türkan
2008 Aşk Yakar
2008 Sinekli Bakkal
2007 Kayıp (TV Filmi)
2007 Tutsak
2005 Seher Vakti
2004 İstanbul Şahidimdir (Mini Dizi)
2003 Sultan Makamı
2000 Çilekli Pasta
2000 Yıldız Tepe (TV Filmi)
2001 Yeditepe İstanbul (TV Filmi)
1998 Sıcak Saatler
1997 Nice Yıllardan Sonra (Mini Dizi)
1995 Sahte Dünyalar (Mini Dizi)
1996 Kurtuluş (Mini Dizi)
1991 Yıldızlar Gece Büyür (Mini Dizi)

Ödülleri

1999 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Salkım Hanım'ın Taneleri
1990 Ankara Film Festivali - Umut Veren Erkek Oyuncu, Bütün Kapılar Kapalıydı

Görev Aldığı Yapımlar

Uğur Polat Fotoğrafları

Uğur Polat Fotoğrafları Uğur Polat Fotoğrafları Uğur Polat Fotoğrafları Uğur Polat Fotoğrafları Uğur Polat Fotoğrafları