Uma Thurman

Uma Thurman
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :29.4.1970
Doğum Yeri:Boston

ABD'li model ve oyuncu.

Tam adı Uma Karuna Thurman'dır. Adını mitolojideki bir tanrıçadan almaktadır. Annesi İsveç ve Alman kökenli, babası Amerikalı'dır. İki kez evlilik yapmıştır. Aktör Ethan Hawke'dan iki çocuğu olmuştur. Ethan Hawke'dan 1998 yılında Maya Ray Thurman-Hawke adında kızları olur. Çift 2004'te boşanmıştır. İkinci evliliğini 1990 yılında Gary Oldman'la yapmıştır fakat bu evlilik de çok uzun sürmemiş ve 1992 yılında ayrılmışlardır. İki kız kardeşi ve üç erkek kardeşi vardır. 1988'de elit model seçilmiştir. En çok kazandığı film My Super Ex-Girlfriend adlı filmdir. Bu filmden 14.000.000 dolar kazanmıştır. Annesi ve büyükannesi de zamanında modellik yapmıştır. Annesi 1.80, babası ise 1.90 metre civarındadır. Annesi modellikten sonra psikoterapistlik yapmıştır; babası da profesörlük yapmıştır. 

Uma Thurman kamera karşısındaki ilk deneyimini 17 yaşındayken 1987'de Kiss Daddy Goodnight adlı filmde yapmıştır. Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı Ucuz Roman ve Kill Bill isimli filmlerde aldığı rollerle tanınmıştır.

Filmografi

2018 Down a Dark Hall
2018 The House That Jack Built
2018 Büyükbaba ile Savaş
2017 The Brits Are Coming
2015 Burnt
2014 The Mundane Goddess (Kısa Film)
2014 The Gift (Kısa Film)
2014 Jump (Kısa Film)
2013 Movie 43
2013 Nymphomaniac
2012 Bel Ami
2012 Playing for Keeps
2010 Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
2010 Ceremony
2009 Motherhood
2008 The Accidental Husband
2007 The Life Before Her Eyes
2006 My Super Ex-Girlfriend
2005 Nausicaä of the Valley of the Wind (Seslendirme)
2005 Be Cool
2005 Prime
2005 The Naked Brothers Band: The Movie
2005 The Producers
2004 Kill Bill: Volume 2
2003 Kill Bill: Volume 1
2003 Paycheck
2001 Tape
2001 Chelsea Walls
2000 Vatel
2000 The Golden Bowl
1999 Sweet and Lowdown
1998 Les Misérables
1998 The Avengers
1997 Batman & Robin
1997 Gattaca
1996 Beautiful Girls
1996 The Truth About Cats & Dogs
1996 Duke of Groove (Kısa Film)
1995 A Month by the Lake
1994 Even Cowgirls Get the Blues
1994 Pulp Fiction
1993 Mad Dog and Glory
1992 Final Analysis
1992 Jennifer 8
1991 Robin Hood
1990 Where the Heart Is
1990 Henry & June
1988 Johnny Be Good
1988 The Adventures of Baron Munchausen
1988 Dangerous Liaisons
1987 Kiss Daddy Goodnight

Televizyon

2019 Chambers
2017 Imposters
2015 The Slap (Mini Dizi)
2014 American Dad! (Seslendirme)
2012 Smash
2008 My Zinc Bed (TV Filmi)
2008 A Muppets Christmas: Letters to Santa (TV Filmi)
2002 Hysterical Blindness (TV Filmi)
2000 Great Books (Anlatıcı)

Yapımcı

2008 The Accidental Husband

Televizyon

2002 Hysterical Blindness (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Uma Thurman Fotoğrafları

Uma Thurman Fotoğrafları Uma Thurman Fotoğrafları Uma Thurman Fotoğrafları Uma Thurman Fotoğrafları Uma Thurman Fotoğrafları