Ümit Yesin

Ümit Yesin
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.1.1954
Doğum Yeri:Ankara

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

İlkokul ve ortaokulu Ankara’da bitiren Ümit Yesin, liseyi İstanbul’da bitirdi. Yüksekokul ve konservatuvar öğrenimini İstanbul’da yaptı. 1970 yılında Bakırköy Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başladı. Daha sonra da Üstün Asutay’ın sahibi olduğu Bakırköy Komedi Tiyatrosu'nda profesyonel olarak tiyatroya devam etti. Sonrasında büyük usta Muammer Karaca tarafından konservatuvara girmeye teşvik edildi. 

Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynayan Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalıştı. 

Ümit Yesin, 1989 yılında TRT’de yayınlanan Hanımın Çiftliği adlı dizide Kabak Hafız ve 2007 yılında özel bir kanalda yayınlanan Yol Arkadaşım adlı dizide Rıza Elmastaş, Çiçek Taksi'de Şeker Kazım, Cennet Mahallesi'nde Muharrem, Akasya durağında Duran Ağa karakterleri ile adını geniş kitlelere duyurdu.

2012 yılında vefat eden kendisi gibi oyuncu Evin Esen'le uzun süre evli kalmış ancak 2011 yılında boşanmışlardır. 

Sevilen oyuncu 19 Mart 2019 tarihinde vefat etti.

Filmografi

2017 Şansımı Seveyim
2014 Figüran
1999 Sınır
1991 Kurt Kanunu
1991 Ah Gardaşım
1990 Çılgın Berber
1990 Doyumsuz
1989 Yaz Gülü
1989 Medcezir Manzaraları
1989 Bakımsız Tarzan
1988 Sığıntı
1988 Sevgili Bayan
1988 Hüzün Çemberi
1988 Deniz Yıldızı
1988 Cehennemde Tatil
1987 Muhsin Bey
1987 Karınca Katarı
1987 Düş Yakamdan Osman
1986 Küçük Beyzade (Video Filmi)
1986 Eşşek Oğlum ve Ben (Video Filmi)
1986 Anahtarı Bendedir (Video Filmi)
1986 Yıkılmışım Ben
1986 Umutsuzlar
1986 Sıcak Tatlı Yaz
1986 Sıcak Geceler
1986 Suçumuz İnsan Olmak
1986 Seni Sevmeyen Ölsün
1986 Sen Türkülerini Söyle
1986 Namus Sözü
1986 Kertenkele
1986 Güneşe Köprü
1986 Garip
1986 Bir Günlük Aşk
1986 Babamın Namusu
1985 Şaban Pabucu Yarım
1985 Seyyid
1985 Melek Yüzlüm
1985 Kızlar Sınıfı Yarışıyor
1985 Körebe
1985 Kurbağalar
1985 Amansız Yol
1985 14 Numara
1984 Gizli Duygular

Televizyon

2017 Yeni Gelin
2016 Asla Vazgeçmem
2015 Küçük Kıyamet
2015 Küçük Gelin
2014 Ağlatan Dans
2013 Hızır Ekip
2013 Şefkat Tepe
2012 Farklı Desenler
2011 Sudan Sebepler
2011 Keşanlı Ali Destanı
2011 Farklı Boyut
2011 Yamak Ahmet
2010 Geniş Aile
2010 Kavak Yelleri
2009 Yol Arkadaşım
2009 Akasya Durağı
2008 Görgüsüzler
2004 Cennet Mahallesi
2004 Beş Kollu Avize (TV Filmi)
2002 Yalanın Batsın
2002 Cabbar
2000 İmparator
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Çiçek Taksi
1993 Hastane
1993 Behlül-i Dana Hz. (TV Filmi)
1992 Belkıs Hanımın Konağı
1991 Köroğlu
1991 Itri
1991 Ana
1991 İbret (TV Filmi)
1990 Hanımın Çiftliği
1990 Bir Milyara Bir Çocuk
1988 Keşanlı Ali Destanı
1987 Yalnız Efe
1987 Mesela Muzaffer

Yardımcı Yönetmenlik

1991 İbret (TV Filmi)
1989 El Kızı (TV Dizisi)
1988 Hüzün Çemberi
1986 Sıcak Tatlı Yaz
1986 Seni Sevmeyen Ölsün

Görev Aldığı Yapımlar

Ümit Yesin Fotoğrafları

Ümit Yesin Fotoğrafları Ümit Yesin Fotoğrafları Ümit Yesin Fotoğrafları Ümit Yesin Fotoğrafları Ümit Yesin Fotoğrafları