Umut Kurt

Umut Kurt
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :17.4.1981
Doğum Yeri:Erzincan

Türk oyuncu.

Tiyatroya 1997 yılında amatör olarak başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra BKM oyuncularına katıldı. Oyunculuğu kadar bağlama çalması ve türkü söylemesi de öne çıkan yönlerindendir.

Kadınlar, Otobüs Durağı, Erkeklere Özgürlük, Bu Dünya Bizim, Godot'yu İzlerken, Masal Karmakarışık, Çizmeli Kedi, Benim Tatlı Meleğim ve Hisseli Harikalar Kumpanyası oyunlarında rol aldı. Beynelmilel, Beni Böyle Sev, Acemi Müezzin ve Mor Menekşeler gibi yapımlardaki rolleriyle tanınmış ve sevilmiştir.

Ayrıca Kavşak filmindeki rolüyle 2010 yılında 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2019 Karakomik Filmler 2 Arada
2019 Bağlılık Aslı
2014 İtirazım Var
2014 Madımak: Carina'nın Günlüğü
2013 Çanakkale Yolun Sonu
2012 Biz Babasız Büyüdük
2011 Pazarları Hiç Sevmem
2011 Labirent
2010 Kavşak
2008 Güz Sancısı
2006 Beynelmilel
2005 Organize İşler

Televizyon

2018 Payitaht Abdülhamid
2014 Ulan İstanbul
2013 Yüksek Giriş
2013 Tatar Ramazan
2014 Beni Böyle Sev
2012 Böyle Bitmesin
2011 Mor Menekşeler
2012 Leyla ile Mecnun
2011 Babam Sağolsun
2010 Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan
2010 Gönülçelen
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu?
2009 Acemi Müezzin
2009 Yol Arkadaşım
2008 Düğün Şarkıcısı
2009 Canım Ailem
2007 Hatırla Sevgili
2006 Bir Demet Tiyatro
2004 Kalp Gözü

Görev Aldığı Yapımlar

Umut Kurt Fotoğrafları

Umut Kurt Fotoğrafları Umut Kurt Fotoğrafları Umut Kurt Fotoğrafları Umut Kurt Fotoğrafları Umut Kurt Fotoğrafları