Valeria Bruni Tedeschi

Valeria Bruni Tedeschi
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :16.11.1964
Doğum Yeri:Torino

İtalyan asıllı Fransız müzisyen, oyuncu, senarist ve yönetmen.

Il est plus facile pour un chameau... (2003), İnsan Sermayesi (2013) ve Deli Dolu (2016) filmleriyle tanınmıştır. 2004 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali'nde jüri üyesi olarak görev aldı.

1995 yapımı İtalyan filmi La seconda volta'da oyuncu Manni Moretti ile birlikte rol alarak başarılı bir performans sergilemiştir. Kendisi aynı zamanda piyanist olup konserler vermektedir. Kendisi gibi sanatçı olan kız kardeşi Carla Bruni, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile evlidir.

Filmografi

2018 Les estivants
2017 İçimdeki Güneş
2016 Deli Dolu
2016 Ma Loute
2015 Apartman Hikayeleri
2015 Latin Lover
2014 Les jours venus
2014 La buca
2014 Terre battue
2014 Saint Laurent
2013 İnsan Sermayesi
2013 Un château en Italie
2013 Viva la libertà
2012 Padroni di casa
2010 Roses à crédit
2010 Les mains en l'air
2010 Baciami ancora
2009 Les regrets
2008 Making-of Le Grand Alibi
2008 Le grand alibi
2007 L'abbuffata
2007 Faut que ça danse!
2007 Actrices
2006 İyi Bir Yıl
2005 Münih
2005 Un couple parfait
2005 Quartier V.I.P.
2005 Veda Vakti
2005 Biletler
2005 Crustacés & coquillages
2004 5x2 – Beş Kere İki
2003 Les sentiments
2003 La vita come viene
2003 Il est plus facile pour un chameau...
2003 La felicità non costa niente
2002 Ah! Si j'étais riche
2002 Kızılca Kıyamet
2002 Peau d'ange
2002 L'inverno
2001 Le lait de la tendresse humaine
2000 Voci
2000 Les cendres du paradis
1999 Rien à faire
1999 La vie ne me fait pas peur
1999 Rien à dire (Kısa Film)
1999 La balia
1999 Au coeur du mensonge
1998 Ceux qui m'aiment prendront le train
1998 La parola amore esiste
1998 On a très peu d'amis
1997 J'ai horreur de l'amour
1997 A Casa
1997 Amour & confusions
1996 Encore
1996 Nénette et Boni
1996 Le coeur fantôme
1996 Les menteurs
1996 Erkeğim
1995 La seconda volta
1995 Montana Blues
1994 Oublie-moi
1994 Le livre de cristal
1994 Kraliçe Margot
1993 Quand Fred rit (Kısa Film)
1993 Condannato a nozze
1993 Les gens normaux n'ont rien d'exceptionnel
1992 Agnes
1992 Les aphrorécits (Kısa Film)
1991 L'homme qui a perdu son ombre
1991 Fortune Express
1990 Un sale quart d'heure pour l'art (Kısa Film)
1990 La Baule-les-Pins
1989 Dis-moi oui, dis-moi non (Kısa Film)
1989 Storia di ragazzi e di ragazze
1988 Bisbille (Kısa Film)
1987 Hôtel de France
1986 Paulette, la pauvre petite milliardaire

Televizyon

2017 Paris etc
2013 In Treatment (Seslendirme)
2012 Rêve d'automne (TV Filmi)
2000 Scénarios sur la drogue
1997 Les années lycée: Petites (TV Filmi)
1995 3000 scénarios contre un virus
1993 Une femme pour moi (TV Filmi)
1992 Haute tension
1992 Sandra, c'est la vie (TV Filmi)
1989 Condorcet (Mini Dizi)
1989 Les jupons de la révolution
1987 Cinéma 16

Yönetmen

2018 Les estivants
2016 Une jeune fille de 90 ans (Belgesel)
2013 Un château en Italie
2007 Actrices
2003 Il est plus facile pour un chameau...

Televizyon

2015 Les trois soeurs (TV Filmi)

Senaryo

2018 Les estivants
2016 Une jeune fille de 90 ans (Belgesel)
2013 Un château en Italie
2007 Actrices
2003 Il est plus facile pour un chameau...

Televizyon

2015 Les trois soeurs (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları

Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları Valeria Bruni Tedeschi Fotoğrafları