Volga Sorgu Tekinoğlu

Volga Sorgu Tekinoğlu
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :28.1.1981
Doğum Yeri:Tunceli

Türk oyuncu, senarist ve yönetmen. Tam adı Volga Hüseyin Sorgu Tekinoğlu'dur.

Emekli öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Alevi Zaza kökenlidir. Bilgi Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü mezunudur. Sinema hayatına ilk olarak 2002 yılında çekilen Sır Çocukları adlı film ile başlamıştır.

Filmografi

2015 Yeni Dünya
2015 Geçmiş
2015 Karınca Kapanı
2013 Kar Yağmadan Önce
2012 Evim Sensin
2012 Bu Son Olsun
2012 Bahar İsyancıdır
2011 Nolya (Kısa Film)
2011 Kir
2010 Unutma Beni İstanbul
2010 Mar
2010 Kırık Midyeler
2010 72. Koğuş
2009 Sonsuz
2008 Kelebek
2008 Kara Köpekler Havlarken
2008 Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
2008 Fırtına
2008 Başka Semtin Çocukları
2007 Zincirbozan
2006 Barda
2005 Fareler (Kısa Film)
2002 Sır Çocukları

Televizyon

2012 Veda
2010 Kızım Nerede?
2008 The Treasure of Ugarit
2008 Limon Ağacı
2008 Jack Hunter and the Quest for Akhenatens Tomb
2008 Gazi
2007 Yersiz Yurtsuz
2006 Gözyaşı Çetesi
2006 Azap Yolu
2005 Çapkın
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Avrupa Yakası
2004 Anlatsam Roman Olur
2004 Çaylak
2003 Kampüsistan
2003 Estağfurullah Yokuşu
2003 Bir İstanbul Masalı

Ödülleri

2011 2. Malatya Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Mar
2010 21. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Kara Köpekler Havlarken
2009 46. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Kara Köpekler Havlarken
2008 45. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Başka Semtin Çocukları
2007 12. Sadri Alışık Ödülleri - Umut Veren Genç Oyuncu, Barda
2002 14. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sır Çocukları
2002 14. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Sır Çocukları

Görev Aldığı Yapımlar

Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları

Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları Volga Sorgu Tekinoğlu Fotoğrafları