Vuslat Saraçoğlu

Vuslat Saraçoğlu
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :25.06.1983
Doğum Yeri:Tokat

Türk oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı.

Bilgi Üniversitesi Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler ve Boğaziçi Üniversitesi Modern Türkiye Tarihi bölümlerinden mezun olmuştur. 2015 yılı yapımı 'Neden Tarkovski Olamıyorum?' filmindeki oyunculuğu ile tanınmaktadır. Yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi olan Borç, 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde 'Ulusal Yarışma' ve 'Seyfi Teoman En İyi İlk Film' kategorilerinde aday olmuş ve En İyi Film dalında Altın Lale Ödülü kazanmıştır. Yönetmenliğini yaptığı ve ödül aldığı bu ilk uzun metrajlı filmde kendisinin yazdığı bir de şarkısı yer alıyor. Yine Kültür Bakanlığı’ndan aldığı katkı ile Müslüm Baba’nın Evlatları belgeselini çekmiştir.

Filmografi

Yönetmen

2018 Borç
2013 Müslüm Baba'nın Evlatları

Senaryo

2018 Borç

Yapımcı

2018 Borç

Oyuncu

2020 Sen Ben Lenin
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum?
2011 Devrimden Sonra

Görev Aldığı Yapımlar