Werner Herzog

Werner Herzog
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :5.9.1942
Doğum Yeri:Münih

Alman Dublajcı, Oyuncu, Senarist, Yapımcı ve Yönetmen.

'Yeni Alman Sineması'nın mistik ekole sahip önemli sinemacısı olaak addedilmektedir. Bavyera'nın bir köyünde büyüdü ve on üç yaşına geldiğinde, ailesi ve Klaus Kinski ile Münih'te bir apartman dairesinde yaşamaya başladı. Daha sonraları bu konuyla ilgili olarak, 'O an için, bir yönetmen olacağımı ve Kinski'nin oynadığı filmleri yöneteceğimi biliyordum.' demiştir. 1960'lı yılların başında, ilk filmlerini finanse edebilmek için bir çelik fabrikasında kaynakçı olarak çalışmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Family Romance, LLC
2016 Salt and Fire
2015 Çöl Kraliçesi
2012 The Killers: Unstaged (Video)
2009 Benim Güzel Oğlum, Ne Yaptın Sen?
2009 The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
2006 Rescue Dawn
2005 The Wild Blue Yonder
2002 Ten Minutes Older: The Trumpet
2001 Invincible
1991 Cerro Torre: Schrei aus Stein
1987 Yeşil kobra
1984 Yeşil karıncaların düş gördüğü yer
1982 Fitzcarraldo
1979 Woyzeck
1979 Vampir Nosferatu
1977 Stroszek
1976 Mit mir will niemand spielen (Kısa Film)
1976 Herz aus Glas
1974 Jeder für sich und Gott gegen alle
1972 Aguirre, der Zorn Gottes
1970 Auch Zwerge haben klein angefangen
1969 Massnahmen gegen Fanatiker (Kısa Film)
1968 Letzte Worte (Kısa Film)
1968 Lebenszeichen
1967 Die beispiellose Verteidigung der Festung Deutschkreutz (Kısa Film)
1964 Spiel im Sand (Kısa Film)
1962 Herakles (Kısa Film)

Televizyon

1989 Giovanna d'Arco (TV Filmi)
1988 Les Français vus par (Mini Dizi)

Belgesel

2019 Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin
2018 Meeting Gorbachev
2016 Into the Inferno
2016 Lo and Behold: Reveries of the Connected World
2013 On Death Row
2013 From One Second to the Next (Kısa Film)
2011 Into the Abyss
2011 Ode to the Dawn of Man (Kısa Film)
2010 Happy People: A Year in the Taiga
2010 Cave of Forgotten Dreams
2009 La Bohème (Kısa Film)
2007 Encounters at the End of the World
2005 Grizzly Man
2004 The White Diamond
2003 Wheel of Time
2001 Pilgrimage (Kısa Film)
1999 2000 Jahre Christentum
1999 Mein liebster Feind - Klaus Kinski
1998 Höllenfahrten
1997 Little Dieter Needs to Fly
1993 Glocken aus der Tiefe - Glaube und Aberglaube in Rußland
1992 Lektionen in Finsternis
1990 Echos aus einem düsteren Reich
1986 Werner Herzog: Filmemacher (Kısa Film)
1981 Glaube und Währung - Dr. Gene Scott, Fernsehprediger (Kısa Film)
1977 La Soufrière - Warten auf eine unausweichliche Katastrophe (Kısa Film)
1976 How much Wood would a Woodchuck chuck... (Kısa Film)
1974 Die große Ekstase des Bildschnitzers Steiner
1971 Land des Schweigens und der Dunkelheit
1971 Fata Morgana

Televizyon

2000 Julianes Sturz in den Dschungel (TV Filmi)
1996 Die Verwandlung der Welt in Musik: Bayreuth vor der Premiere (TV Filmi)
1995 Tod für fünf Stimmen (TV Filmi)
1992 Filmstunde (Mini Dizi)
1991 Jag Mandir: Das exzentrische Privattheater des Maharadscha von Udaipur (TV Filmi)
1989 Wodaabe - Die Hirten der Sonne. Nomaden am Südrand der Sahara (TV Filmi)
1985 Gasherbrum - Der leuchtende Berg (TV Filmi)
1984 Ballade vom kleinen Soldaten (TV Filmi)
1981 Huie's Predigt (TV Filmi)
1971 Behinderte Zukunft (TV Filmi)
1970 Die fliegenden Ärzte von Ostafrika (TV Filmi)

Yapımcı

2018 All World is One (Kısa Film)
2018 The Golden Gate (Kısa Film)
2016 Salt and Fire
2004 Incident at Loch Ness
2001 Invincible
1984 Yeşil karıncaların düş gördüğü yer
1982 Fitzcarraldo
1979 Vampir Nosferatu
1976 Herz aus Glas
1974 Jeder für sich und Gott gegen alle
1972 Aguirre, der Zorn Gottes
1970 Auch Zwerge haben klein angefangen
1968 Letzte Worte (Kısa Film)
1968 Lebenszeichen
1962 Herakles (Kısa Film)

Belgesel

2019 Love Birds (Kısa Film)
2019 The Last Scene (Kısa Film)
2017 A Gray State
2016 Lo and Behold: Reveries of the Connected World
2014 Sessizliğin Bakışı
2014 Red Army
2012 Öldürme Eylemi
2011 Into the Abyss
2010 Happy People: A Year in the Taiga
2003 Wheel of Time
1992 Lektionen in Finsternis
1990 Echos aus einem düsteren Reich
1977 La Soufrière - Warten auf eine unausweichliche Katastrophe (Kısa Film)
1971 Land des Schweigens und der Dunkelheit
 
Televizyon

2016 P.O.V.
1995 Tod für fünf Stimmen (TV Filmi)
1989 Wodaabe - Die Hirten der Sonne. Nomaden am Südrand der Sahara (TV Filmi)
1987 Location Africa (TV Filmi)
1985 Gasherbrum - Der leuchtende Berg (TV Filmi)
1984 Ballade vom kleinen Soldaten (TV Filmi)
1971 Behinderte Zukunft (TV Filmi)

Senaryo

2019 Family Romance, LLC
2016 Salt and Fire
2015 Çöl Kraliçesi
2009 Benim Güzel Oğlum, Ne Yaptın Sen?
2006 Rescue Dawn
2005 The Wild Blue Yonder
2002 Ten Minutes Older: The Trumpet
2001 Invincible
1987 Yeşil kobra
1984 Yeşil karıncaların düş gördüğü yer
1982 Fitzcarraldo
1979 Woyzeck
1979 Vampir Nosferatu
1977 Stroszek
1976 Herz aus Glas
1974 Jeder für sich und Gott gegen alle
1972 Aguirre, der Zorn Gottes
1970 Auch Zwerge haben klein angefangen
1968 Lebenszeichen

Belgesel

2019 Nomad: In the Footsteps of Bruce Chatwin
2018 Meeting Gorbachev
2016 Lo and Behold: Reveries of the Connected World
2016 Into the Inferno
2011 Into the Abyss
2010 Happy People: A Year in the Taiga
2010 Cave of Forgotten Dreams
2007 Encounters at the End of the World
2005 Grizzly Man
2004 The White Diamond
2003 Wheel of Time
1997 Little Dieter Needs to Fly
1993 Glocken aus der Tiefe - Glaube und Aberglaube in Rußland
1992 Lektionen in Finsternis
1990 Echos aus einem düsteren Reich
1986 Werner Herzog: Filmemacher (Kısa Film)
1980 Werner Herzog Eats His Shoe (Kısa Film)
1974 Die große Ekstase des Bildschnitzers Steiner
1971 Land des Schweigens und der Dunkelheit
1971 Fata Morgana
1969 Massnahmen gegen Fanatiker (Kısa Film)
1968 Letzte Worte (Kısa Film)
1967 Die beispiellose Verteidigung der Festung Deutschkreutz (Kısa Film)
1964 Spiel im Sand (Kısa Film)
1962 Herakles (Kısa Film)

Televizyon

2012 On Death Row
2002 El hambre en el mundo explicada a mi hijo (TV Filmi)
2000 Julianes Sturz in den Dschungel (TV Filmi)
1999 2000 Jahre Christentum
1998 Höllenfahrten
1996 Die Verwandlung der Welt in Musik: Bayreuth vor der Premiere (TV Filmi)
1995 Tod für fünf Stimmen (TV Filmi)
1991 Jag Mandir: Das exzentrische Privattheater des Maharadscha von Udaipur (TV Filmi)
1989 Wodaabe - Die Hirten der Sonne. Nomaden am Südrand der Sahara (TV Filmi)
1985 Gasherbrum - Der leuchtende Berg (TV Filmi)
1984 Ballade vom kleinen Soldaten (TV Filmi)
1981 Glaube und Währung - Dr. Gene Scott, Fernsehprediger (Kısa Film)
1971 Behinderte Zukunft (TV Filmi)
1970 Die fliegenden Ärzte von Ostafrika (TV Filmi)

Oyuncu

2016 Salt and Fire
2015 Freaks of Nature (Seslendirme)
2014 Madagaskar Penguenleri (Seslendirme)
2014 Lemonade War (Kısa Film)
2013 Die andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht
2013 Rüzgar Yükseliyor (Seslendirme)
2012 Jack Reacher
2012 Erdbeerland (Kısa Film)
2009 Plastic Bag (Kısa Film - Seslendirme)
2007 The Grand
2007 Mister Lonely
2001 Invincible (Seslendirme)
1999 Julien Donkey-Boy
1998 aşkın gücü
1996 Brennendes Herz
1991 Cerro Torre: Schrei aus Stein
1989 Es ist nicht leicht ein Gott zu sein
1989 Gekauftes Glück
1984 Yeşil Karıncaların Düş Gördüğü Yer
1983 Man of Flowers
1979 Vampir Nosferatu
1976 Herz aus Glas
1971 Geschichten vom Kübelkind
1968 Lebenszeichen

Televizyon

2020 Simpson Ailesi (Seslendirme)
2019 The Mandalorian
2015 Rick and Morty (Seslendirme)
2015 Park ve Bahçeler
2012 Metalocalypse (Seslendirme)
2012 American Dad! (Seslendirme)
2011 Ebert Presents: At the Movies (Seslendirme)
2010 The Boondocks (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Werner Herzog Fotoğrafları

Werner Herzog Fotoğrafları Werner Herzog Fotoğrafları Werner Herzog Fotoğrafları Werner Herzog Fotoğrafları Werner Herzog Fotoğrafları