William Nicholson

William Nicholson
Rol :Yönetmen
Doğum Tarihi :12.1.1948
Doğum Yeri:Londra

İngiliz yazar, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı William Benedict Nicholson'dır. Yayınlanmış ve çok satanlar listesine girmiş birçok romanı vardır. Bu romanların birçoğu da film olarak çevrilmiştir. Senaryosunda imzası bulunan 2000 yılı yapımı Gladyatör filmiyle 2001 yılı Akademi ödüllerine aday gösterilmiştir. Sefiller (2012), Gladyatör (2000), Boyun Eğmez (2014) ve Firelight (1997) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Umut Vadisi
2009 Strife (Kısa Film)
1997 Firelight

Televizyon

1986 Lovelaw (Belgesel)
1978 Everyman (Belgesel)
1974 See You Sunday

Yapımcı

1986 Lovelaw (Belgesel)
1978 Everyman (Belgesel)
1976 Anno Domini

Senaryo

2021 Thirteen Lives
2019 Umut Vadisi
2017 Nefes
2015 Everest
2014 Boyun Eğmez
2013 Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol
2012 Sefiller
2009 Strife (Short)
2007 Elizabeth: Altın Çağ
2000 Gladyatör
1999 Grey Owl
1997 Firelight
1995 İlk şövalye
1994 Nell
1993 Gölge Topraklarda
1992 Sarafina!
1990 The March

Televizyon

1996 Crime of the Century (TV Filmi)
1992 A Private Matter (TV Filmi)
1988 Screen Two
1987 Horizon (Belgesel)
1986 Lovelaw (Belgesel)
1985 Shadowlands (TV Filmi)
1983 Martin Luther, Heretic (TV Filmi)

Oyuncu

1951 Hollywood Opening Night
1951 Stars Over Hollywood

Görev Aldığı Yapımlar

William Nicholson Fotoğrafları

William Nicholson Fotoğrafları William Nicholson Fotoğrafları William Nicholson Fotoğrafları