Yakup Yavru

Yakup Yavru
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :1.3.1952
Doğum Yeri:Amasya

Türk oyuncu. 

Yakup Yavru, 1 Mart 1952 tarihinde Amasya’da doğdu. Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra birçok şehirde görev aldı.

Öğretmenlik yaptığı dönemde tiyatro ile de ilgilenmeye başlayan Yakup Yavru, oyunculuk kariyerine 1996 yılında Bana Sevgiyi Anlat isimli TV filmi ile başladı.

Son olarak Facia Üçlü filmiyle sevenlerinin karşısında olan Yakup Yavru, 25. Uluslararası Film Festivali Emek Ödülü'nü almak üzere bulunduğu Adana'da 25 Eylül 2018'de sabaha karşı kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Filmografi

2018 Facia Üçlü
2018 Kiraz Mevsimi
2018 Bizum Uşaklar
2017 Keloğlan
2017 Aşka Geldik
2017 Joker Çetesi
2017 Çam Yarması
2017 Semur
2017 Benzersiz
2017 Baş Belası
2017 Bahtiyar Bahtıkara
2016 Yolsuzlar Çetesi
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da
2016 Oldu mu Şimdi?
2016 Olaylar Olaylar
2016 Nasıl Yani
2016 Bayram Abi
2016 Baba Mirası
2015 Yusuf ve Yusuf
2015 Yav He He
2015 Sihirbazlık Okulunda Bir Türk
2015 Ceberrut
2014 Üç, İki, Bir... Kestik!
2013 Sağ Salim 2 Sil Baştan
2013 Kızım İçin
2012 Sıkıysa Yakala
2012 Sağ Salim
2011 Papaz Kimde
2011 Komik Bir Aşk Hikayesi
2009 Satırbaşı (Kısa Film)
2009 4 Çehar (Kısa Film)
2008 İki Çizgi
2008 Destere
2008 Bahtı Kara
2007 Recep İvedik
2007 Kutsal Damacana
2006 Unutulmayanlar
2006 Karagöz ve Hacivat
2006 Eve Dönüş
2005 Sen Ne Dilersen
2005 Babam ve Oğlum
2002 Sır Çocukları
2001 Büyük Adam Küçük Aşk
2000 Hemşo
1996 Ekmek

Televizyon

2017 Bahtiyar Ölmez
2015 Aşk Yeniden
2014 Kardeş Payı
2014 Ankara'nın Dikmeni
2014 Ah Neriman
2013 Babam Sınıfta Kaldı
2012 İşler Güçler
2012 Canım Benim
2012 Yamak Ahmet
2012 Pis Yedili
2012 Alemin Kıralı
2010 Gesi Bağları
2009 Papatyam
2009 Geniş Aile
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (TV Filmi)
2008 Düğün Şarkıcısı
2008 Akasya Durağı
2007 Çok Özel Tim
2007 Kınalı Kuzular: Mustafa Kemal (TV Filmi)
2007 Kavak Yelleri
2007 Hakkını Helal Et
2007 Düş Yakamdan
2006 Kanlı Hesaplaşma / Silahların Gölgesinde
2006 Hatırla Sevgili
2006 Ah Polis Olsam
2005 Operasyon Cennet (TV Filmi)
2005 Memleket Hikayeleri - Eminem (TV Filmi)
2005 Cemalim (TV Filmi)
2005 Beşinci Boyut
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Yusuf Yüzlü
2004 Yabancı Damat
2004 Melekler Adası
2004 Gizli Dünyalar
2004 Cennet Mahallesi
2004 Aliye
2003 Parmak İzi
2004 Kurtlar Vadisi
2003 Hayat Bilgisi
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Sevgi Ana
2002 Reyting Hamdi
2002 Mihriban
2002 Kınalı Kar
2002 Kurşun Asker
2002 En Son Babalar Duyar
2002 Ekmek Teknesi
2002 Biz Size Aşık Olduk
2001 Yeditepe İstanbul
2001 Savunma
2001 Nisan Yağmuru
2001 Koltuk Sevdası
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Üvey Baba
2000 Kurşun Kalem
2000 Kimyacı
1999 Konu Komşu
1998 İkinci Bahar
1998 Utanmaz Adam
1998 Unutabilsem
1998 Marziye
1997 Yasemin
1997 Kalbimi Kıra Kıra
1997 Böyle mi Olacaktı
1996 Sevda Kondu
1996 Bana Sevgiyi Anlat (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Yakup Yavru Fotoğrafları

Yakup Yavru Fotoğrafları Yakup Yavru Fotoğrafları Yakup Yavru Fotoğrafları Yakup Yavru Fotoğrafları Yakup Yavru Fotoğrafları