Yalçın Gülhan

Yalçın Gülhan
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :27.12.1944
Doğum Yeri:İstanbul

Türk oyuncu.

Aslen Adanalıdır. Yüzden fazla yapımda rol alan oyuncu daha çok Mahallenin Muhtarları dizisinde canlandırdığı Şoför Ali karakteriyle tanınmıştır.

Yönetmenliğini Yavuz Yalınkılınç'ın yaptığı 1964 yapımı 'Dağlar Aslanı' filmi ile oyunculuğa başlayan Yalçın Gülhan, 70'li yıllarda Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare tiyatrolarında çeşitli oyunlarda yer aldı. Bu süre içerisinde yardımcı oyuncu olarak sık sık çeşitli projelerde boy gösterdi. Sinemanın krize girdiği dönemde oyunculuğu bırakarak şarkıcılık yapmaya başlayan Gülhan, 80'li yıllarda Coşkun Sabah ile Maksim'de altı ay sahneye çıktı. 6 yıl gibi bir süre de şarkıcılık yaptı.

Yalçın Gülhan, 5 Ekim 1992 - 18 Haziran 2002 tarihleri arasında Oğuz Yalçın, Filiz Kaynak, Avni Kütükoğlu ve Nursan Esenboğa'nın yönettiği, Kandemir Konduk'un senaryosunu yazdığı 'Mahallenin Muhtarları' adlı aile dizisinde 'Şoför Ali' karakterini canlandırdı. Ayrıca 'Görünürken Neler Gördüm' adlı kitap kaleme alarak deneyimlerini sevenleriyle paylaştı.

Gülhan aynı zamanda kendisi gibi sanatçı olan Ahmet Gülhan'ın kardeşidir.

Filmografi

2000 Abuzer Kadayıf
1994 Ölümüne Sevda (Video)
1991 Ödeşme
1992 Yaşamak İnsan Gibi
1992 Sevdaların Ölümü
1991 Beyaz Umutlar
1990 Bir Avuç Sevgi
1989 Gizli Oyun
1989 Gece
1988 Hayat Oyunu
1987 Çocuklar Ölmesin
1987 Yolun Sonundaki Karanlık
1987 Umut Zamanı
1986 Kısrak
1986 Kıskaç
1986 Hesap Günü
1986 Ana Gibi Yar Olmaz
1986 Ana
1986 Acıların Kadını
1985 Kara Para (Video)
1985 Bu İkiliye Dikkat
1984 Acı
1983 Yıkılan Gurur
1983 Yaktı Beni
1983 Kurban
1983 Bedel
1982 Sen de mi Leyla?
1982 Islak Mendil
1982 Bir Pazar Günü
1981 İtirazım Var
1981 Kürtaj
1981 Bağrımdaki Ateş
1980 Vazgeç Gönlüm
1980 Nankör
1980 Durdurun Dünyayı
1979 Kaldırım Kuşları
1979 Doktor
1979 Divane
1978 Yüz Karası
1978 Nefret
1978 Kadınlar Koğuşu
1978 Dost Bildiklerim
1978 Bir Garip Yabancı
1977 Son Gülen Tam Güler
1977 Günah Köprüsü
1977 Cemil Dönüyor
1977 Avrupa Macerası
1977 Akdeniz Kartalı
1976 Yalan
1976 Parola Kartal
1976 Krallar Eğleniyor
1976 Kader Bu
1976 Hayırsız Evlat
1976 Fiyakanı Bozarım
1976 Dar Geçit
1976 Cıbıl
1975 İşte Kapı İşte Sapı
1975 İki Tatlı Serseri
1975 Çapkınım Hovardayım
1975 Tadına Bakarım
1975 Sevişerek Ölenler
1975 Kral Benim
1975 Kokla Ama Koparma
1975 Kaygısızlar / Tak Fişi Bitir İşi
1975 Ezilenler
1975 Beş Atış Yirmibeş
1975 Bana Beş Avrat Yetmez
1975 Bakireler Çiftliği
1974 Şaşkın
1974 İntikam
1974 Tutku
1974 Tek Başına
1974 Silemezler Gönlümden
1974 Reisin Kızı
1974 Kanlı Sevda
1974 Hostes
1974 Erkekler Ağlamaz
1974 Bacım
1974 Ayyaş
1974 Alo Polis
1973 Şüphe
1973 Yemin
1973 Vahşet
1973 Nefret
1973 Hudutların Kartalı
1973 Gurbetçiler
1973 Bu Toprağın Kızı
1973 Babaların Günahı
1972 Zehra
1972 Yirmi Yıl Sonra
1972 Valizdeki Ceset
1972 Tövbekar
1972 Suçlu
1972 Sisli Hatıralar
1972 Satılık Kadın
1972 Para
1972 Kırık Merdiven
1972 Korkunç Tecavüz
1972 Ekmekçi Kadın
1972 Aslanların Ölümü
1971 İki Ruhlu Kadın
1971 Yarın Ağlayacağım
1971 Sevmek ve Ölmek Zamanı
1971 Severek Ayrılalım
1971 Melek mi Şeytan mı? / Asrın Kadını
1971 Mavi Eşarp
1970 Saadet Güneşi
1970 Alçaklar Affedilmez
1969 Yuvamı Yıkamazsın
1969 Kapıcının Kızı
1969 Günahını Ödeyen Adam
1964 Dağların Aslanı

Televizyon

2008 Aman Annem Görmesin
2006 İyi ki Varsın
2004 Aliye
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
2002 Mahallenin Muhtarları
1992 Herkesin Hayali
1990 Sevdiğim Adam
1989 Çaylar Şirketten
1987 Saat Sabahın Dokuzu
1987 Mesela Muzaffer
1984 Parkta Bir Sonbahar Günüydü
1983 Yalancı Dünya

Görev Aldığı Yapımlar

Yalçın Gülhan Fotoğrafları

Yalçın Gülhan Fotoğrafları Yalçın Gülhan Fotoğrafları Yalçın Gülhan Fotoğrafları Yalçın Gülhan Fotoğrafları Yalçın Gülhan Fotoğrafları