Yavuz Bingöl

Yavuz Bingöl
Rol :Yapımcı
Doğum Tarihi :7.10.1964
Doğum Yeri:İstanbul

Avşar kökenli Türk müzisyen ve oyuncu.

Aslen Kars Sarıkamışlıdır. Edebiyatçı bir baba ve müzisyen bir annenin çocuğu olan Bingöl, babasının işi dolayısıyla öğrenim yaşamına 1970 yılında Kars Digor'da başladı. 1972'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif Ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı okulda okumasına neden oldu. Çocukluk yıllarında dedesinin Kurtuluş Savaşı'ndaki, babasının harp okulundaki anılarından etkilenerek çocukluğunda hep asker olmak istemesine rağmen, annesinin etkisiyle müziğe kayan ilgisi, onu ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuvarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmesini sağladı.

1979 yılı sonunda konservatuvardan ayrılan Bingöl, 1980-83 yılları arasında kimi ailevi-özel sebeplerden dolayı müziğe ara verdi. 1983'de İzmir'de yaşadığı dönemlerde müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesi ozan Şahsenem Bacı'nın büyük desteğiyle tekrar müziğe döndü. 1984'te askere gitti. 1986'da askerden döndü ve o yıl evlendi. Bu evliliğinden Türkü Sinem adında bir kızı olur. 

Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi'yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı. Bu süreçte 15'e yakın besteye imza atan Bingöl, 1995 yılında Grup Umuda Ezgi'den ayrılarak kendi müziğini yapmak üzere çalışmaya başladı ve Sen Türkülerini Söyle adlı ilk albümünü hazırladı. En son çıkardığı Üşüdüm Biraz albümü ile yine beklenen başarıyı yakaladı. 1970'li yıllarda annesi halk ozanı Şahsenem Bacı'nın popüler olduğu dönemlerde annesiyle birlikte başlayan müzik yaşamı İzmir Narlıdere Belediyesi'nde bir sokağa adının verilmesi ve 2000 yılının sonunda Almanya'da gerçekleşen bir konser için UNESCO tarafından barış elçisi olarak seçilmesi gibi önemli adımlarla ezgili yürüyüşüne devam ediyor.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun adlı filminde başrol oynayan Yavuz Bingöl, 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü için yarıştı.

Filmografi

2021 Akif
2015 Aşk Sana Benzer
2013 Sev Beni
2012 Morning-Noon-Evening (Kısa Film)
2012 Mevsim Çiçek Açtı
2012 Kurtuluş Son Durak
2012 Çanakkale Çocukları
2011 Yangın Var
2011 Isztambul
2011 72. Koğuş
2009 Gecenin Kanatları
2008 Üç Maymun
2007 Beyaz Melek
2006 Eve Dönüş
2005 O Şimdi Mahkum
2003 O Şimdi Asker
1999 Salkım Hanım'ın Taneleri

Televizyon

2016 Sevda Kuşun Kanadında
2015 Aşk Zamanı
2014 Karagül
2008 Eşref Saati
2005 Yanık Koza
2004 Ah be Istanbul (Mini Dizi)
2004 Zerda
2002 Bayanlar Baylar
1998 Cumhuriyet (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Yavuz Bingöl Fotoğrafları

Yavuz Bingöl Fotoğrafları Yavuz Bingöl Fotoğrafları Yavuz Bingöl Fotoğrafları Yavuz Bingöl Fotoğrafları Yavuz Bingöl Fotoğrafları