Yavuz Karakaş

Yavuz Karakaş
Rol :Oyuncu
Doğum Tarihi :24.3.1937
Doğum Yeri:Gaziantep

Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Karakaş, 1960 yılından itibaren Yeşilçam’da jön karakter rollerinde oynamaya başladı. Önemli filmleri arasında; Çanakkale Aslanları, Kocamın Nişanlısı (Sadri Alışık, Gönül Yazar ve Çolpan İlhan'la beraber), Bir Dağ Masalı (Türkan Şoray’ın ağabeyisi rolünde), Başımı Belaya Sokma (Eşref Kolçak’la), İyi Aile Çocuğu, Şark Bülbülü, İnek Şaban (Kemal Sunal ile) gibi filmleri sayılabilir. STV’de Sır Kapısı, TGRT’de birçok dizide, Berivan adlı dizide Merdan Ağa roluyle Sibel Can ile beraber olmak üzere birçok TV dizisinde rol aldı ve çalışmalarına devam etmektedir.

1970 senesinde Yeşilçamdaki seks filmleri furyası başlayınca, sinemaya küserek filmlerine ara verdi ve Almanya’ya, Hamburg’a gitti. Sonra Türkiye'ye döndü. Eskiden okuyuculuk yaptığı için alt yapısı olduğundan, film yerine 2 plak doldurdu, 4 parça okudu. Şu anda hem film çalışmalarına devam etmekte ve oğlu ile beraber, bir fotoğraf stüdyosu işletmektedir.

Filmografi
Eşref Saati (2007) Komiser
Diyet (2006) Baş Efendi
Taşa Yazılan Aşk (2006)
Yanık Koza (2005) İş Adamı
Elveda (2003)
Üvey Baba (1999)
Afacan tatlı bela (1994)
Aşklar yalan olmuş (1994)
Aşkı ben mi yarattım (1979)
Bekçiler Kralı (1979)
İnek Şaban (1978)
İyi Aile Çocuğu (1978)
Ana yüreği (1969)
Ayrı dünyalar (1969)
Kafkas kartalı (1968)
Mezarım mermerden olsun (1968)
Parmaksız Salih (1968)
Aslan yürekli Reşat (1967)
Bir da masalı (1967)
Cango korkusuz adam - ölüm süvarisi (1967)
Fatih'in fedaisi (1966)
Hazreti Süleyman ve Saba Melikesi (1966)
Ağlayan gözler (1965)
Dokunma bozulurum (1965)
Gönül kuşu (1965)
Kardeş belası (1965)
Kocamın nişanlısı (1965)
Adanalı Tayfur kardeşler (1964)
Ayvaz kasap (1964)
Çanakkale aslanları (1964)
Zorla evlendik (1963)
Seni bekleyeceğim (1962)
İzmir Ateşler İçinde (1959)

Görev Aldığı Yapımlar

Yavuz Karakaş Fotoğrafları

Yavuz Karakaş Fotoğrafları Yavuz Karakaş Fotoğrafları Yavuz Karakaş Fotoğrafları Yavuz Karakaş Fotoğrafları