Yüksel Ünal

Yüksel Ünal
Rol :Senarist
Doğum Tarihi :5.7.1974

Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu.

İzmirli bir ailenin çocuğu olarak Almanya'da dünyaya geldi. 1983 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. İzmir'e yerleştiklerinde doğru dürüst Türkçe bile bilmiyordu.

1984 yılında tiyatroya başladıktan sonra radyo programcılığı ve sunuculuğu, seslendirme, reklam metni yazarlığı ve grafikerlik gibi işler yaptı. İzmir'de Tansaş Çocuk Tiyatrosu, Drama Oluşum Sahnesi, Tiyatroevi gibi ciddi oluşumların yanı sıra amatör topluluklarda da oyunlarda rol aldı.

2015 yılından bu yana 'Çöp Tenekesi' adlı tek kişilik bir tiyatro gösterisi ve okullarda internette kötü niyetli kişilerin, insanları suiistimal etmesini engellemek ve internet kullanıcılarını bilgilendirmek amacıyla ortaya çıkarılan 'Sibercan' isimli tek kişilik gösteriler yapmaktadır.

2000 yılında evlendiği Ayşegül Ünal'la 2013 yılında boşanmışlardır. 2004 doğumlu Meriç isimli bir oğlu vardır.

Filmografi

2018 Azraille Dans
2018 Sınırlar
2017 Cenaze İşleri
2016 Nasıl Yani
2016 Kızkaçıran
2016 Hasret Bitti
2016 Adım Adım
2015 Evlenmeden Olmaz
2013 Sürgün İnek
2011 Dedemin İnsanları
2011 Ay Büyürken Uyuyamam

Televizyon

2017 Çoban Yıldızı
2016 Hayat Şarkısı
2015 Son Çıkış
2014 Kaçak

Görev Aldığı Yapımlar

Yüksel Ünal Fotoğrafları

Yüksel Ünal Fotoğrafları Yüksel Ünal Fotoğrafları Yüksel Ünal Fotoğrafları Yüksel Ünal Fotoğrafları Yüksel Ünal Fotoğrafları